Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Huawei G620s - Nie uruchamia się po wymianie dotyku..

Czeslov 08 Jan 2017 11:38 1701 25
    Czeslov
    Level 6  
    Witam!
    Od pewnego czasu zajmuje się naprawą telefonow oraz tabletów.
    Już trochę chlebka zjadłem, sprzętu nabyłem, na forum jestem nowy ale czuję że na stałe. Otóż mam mega mega problem.. znajoma poprosiła abym wymienił jej digitizer w telefonie Huawei G620s . Po wymianie telefon się nie włącza a po podpięciu do ładowania czy do komputera nagrzewa się bardzo mocno w kilka sekund. Co zrobić w tej sytuacji? Z góry mówię że serwis odpada bo sam chciałbym to naprawić. I czy jest sprzęt który mógłby pomóc określać przyczyny usterek? Z góry dzięki i pozdrawiam ! ;-)
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Przed wymianą telefon działał?
    Czeslov
    Level 6  
    No wlasnie działał :/
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Więc sam coś uszkodziłeś, rozbieraj po kawałku i sprawdzaj, może coś zauważysz. Oglądnij dokładnie taśmy, włącznik, połączenia wszelkie w zaistniałej sytuacji nie można Ci pomóc na odległość.
    Czeslov
    Level 6  
    Telefon po podlaczeniu do ladowania nagrzewa sie w miejscu wejscia na karte sim, a raczej na odwrotnej stronie plyty glownej.. moge wstawic fotke jesli to cos pomoze
    ksmalcuga
    Level 21  
    Odepnij dotyk i wtedy sprawdź.
    Czeslov
    Level 6  
    Nie pomoglo.. :/ Moze to byc wina baterii?
    Czeslov
    Level 6  
    Jak ja przemyć? Całą ? Czy tylko w miejscu grzania?
    Czeslov
    Level 6  
    Ale całą w sensie że przetrzeć ja tak jakby kilkoma kroplami czy zamoczyć w IPA? I wygrzac, co dokładnie masz na myśli i jak to zrobić?
  • Helpful post
    raptowny13

Level 18  
    Osobiście użyłbym myjki ultradźwiękowej gdyż jak wiadomo po każdej ingerencji w urządzenie powinno się płytę umyć oczyszczając ją z opiłków,tłuszczy,itd. Zamocz płytę w IPA a następnie wygrzej delikatnie jej elementy Hot Airem albo w ostateczności suszarką. Jeśli to nie pomoże to tak jak pisałem wyżej pozostaje wymiana na inny dotyk.
    Czeslov
    Level 6  
    Dziękuję za wszelką pomoc! ;-) tak czy siak byłem zmuszony kupić drugi taki sam telefon, przełożyłem płytę główną i wszystko śmiga jak należy . Jak przyjdą mi środki do oczyszczania i regeneracji płyty głównej to spróbuję ja ożywic. Dam znać czy się udało, pozdrawiam i wielkie dzięki jeszcze raz! ;-)
    KamGr
    Level 24  
    Witam
    Mam identyczny przypadek dzisiaj spróbuję przemyć to ipa i zobaczę czy to coś da. Też zakupiłem zamiennik bo oryginału nie mogłem nigdzie znaleźć. Ale czy zawsze w takiej sytuacji wina leży po stronie dotyku? Czy może być coś nie tak z płytą?
    KamGr
    Level 24  
    Niestety po umyciu całej płyty IPA nic to nie dało telefon nie wstaje w ogóle. Nie posiadam wanienki żeby go w niej wykąpać. Macie może jeszcze jakieś sugestie?
    KamGr
    Level 24  
    Właśnie nie mam kurde innej baterii na podmianę niestety. A styk od baterii jest taki że nie bardzo wiem jak tam by można było podpiąć jakąś inną. Wszystkie złącza powpinane są dobrze już kilka razy sprawdzałem.
    KamGr
    Level 24  
    Tak nadal nie daje nawet najmniejszych oznak życia. Nigdzie na płycie nie ma nawet miejsca które by się grzało. Żadnej taśmy nie urwałem na 100% już wszystko kilka razy przeglądałem złącza taśmy itd. i wszystko jest ok.
    KamGr
    Level 24  
    Skończyło się na wymianie płyty głównej. I jedyne słuszne wytłumaczenie to pewnie wina nie oryginalnego digitizera pomimo że po zamontowaniu działał normalnie.