Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zle podłączone kable rozruchowe w Toyota Yaris 1.4 d4d .Kręcia lecz nie odpala

Jacko26x 08 Jan 2017 12:00 2991 4
  • #1
    Jacko26x
    Level 2  
    Witam.
    Podłączyłem odwrotnie klemy rozruchowe do akumulatora w Yarisie 1.4 d4d 2007r/ Nie było zbyt dużego napięcia gdyż były podłaczone do słabszego akumulatora ale przez chwile zrobiły zwarcie.Wskutek czego auto kręci lecz nie odpala. Kluczyk zamyka ,otwiera i w aucie wszystko działa. Może główny bezpiecznik poszedł lub przekażnik lub bezpiecznik?
    Bardzo będę wdzięczny za porady.Dziękuje

    Moderated By CameR:

    Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników.

  • #3
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Jacko26x wrote:
    Nie było zbyt dużego napięcia gdyż były podłaczone do słabszego akumulatora ale przez chwile zrobiły zwarcie


    Laweta i na warsztat.
    Kolejny padnięty akumulator i koszta naprawy xxxx zł
  • #4
    Jacko26x
    Level 2  
    Wszystko już gra.Okazało się iż zapowietrzył się filtr paliwa. Do wymiany filtr lub pompka na filtrze. Pozdrawiam
  • #5
    mario 77
    Level 23  
    Musiało temu filtrowi to zwarcie zaszkodzić , że się aż zapowietrzył. :D