Witam, chciałbym się dowiedzieć od Was który telewizor z podanych będzie lepszym wyborem. Chce by miał HDR przynajmniej 1000 nitów i żeby był jak najlepiej wykonany i system w nim sprawnie chodził czyli jak najmniej się zacinał. Głównie będę korzystał z niego do Play Station 4 Pro i do oglądania filmów w najwyższej rozdzielczości a co do konsoli to zależy mi by miał jak najmniejszy Imput Lag nie większy niż 40 ms i tu zaczyna się problem bo czytałem gdzieś na jakimś forum że te telewizory mają duży Input Lag i nie nadają się do nowej konsoli PS 4, prócz tej informacji czytałem że Philips gorzej radzi sobie z jasnością przy treściach HDR. Najbardziej odczuwalny jest jednak występujący clouding, czyli nierównomierne podświetlanie ekranu objawiające się jaśniejszymi plamami na ciemnym tle a Samsung niby ma bardzo duży Input Lag i jest zrobiony z bardzo kiepskich materiałów. Proszę o opinie osób które je posiadają i mogą coś więcej powiedzieć na ten temat bo stoję przed zakupem i nie wiem z którego będę bardziej zadowolony a szukam propozycji najlepszej do kwoty 5000 zł a Philips bardzo mnie przekonuje i mi się podoba przez 3x Ambie light . Dodam też że chciałbym by matryca miała 100 Hz ale nie wiem czy któryś z nich taką posiada. Z góry dziękuje za odpowiedz
Pokój 25m
telewizor na ścianie
tylko do gier i filmów
będę siedział na wprost
Philips 55PUS7181/12
Samsung UE55KS7000
Pokój 25m
telewizor na ścianie
tylko do gier i filmów
będę siedział na wprost
Philips 55PUS7181/12
Samsung UE55KS7000