Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

beretta quadra green 25 RSI - Brak wydajnosci cieplnej c.o. - c.w.u. - ok

zorro_pl 08 Jan 2017 19:06 2139 5
    zorro_pl
    Level 2  
    Mam problem z piecem, wszystko zaczęło się od wymiany płyty głównej we wrześniu, piec po naprawie działał prawidłowo ale sprawdziłem tylko c.w.u. Gdy zaczął się sezon grzewczy zauważyłem że piec grzeje tylko do temperatury 49 stopni. Co zrobiłem ja i serwis :
    - wymiana termostatu
    - wymieniony to przy liczniku - ciśnienie ok
    - odłączenie czujnika pogodowego
    - całą regulację przerobiłem kilka razy JP7 brak zworki
    - serwis wymontował nagrzewnice i wytrawił w kwasie
    - cwu piec grzeje na full
    - i nic dalej to samo
    Piec po gwarancji 2 miesiace :( - to jakaś masakra - użytkowany 2 lata

Proszę o pomoc bo mi ręce opadły serwisowi też
    tomek3108
    Level 14  
    W ustawieniach na pewno wszystko OK, zwłaszcza po odłączeniu pogodówki? Czy nie ma zbyt niskiego wpływu temperatury pomieszczenia na termostat? Jaka jest moc ustawiona na CO? Czy na pewno nie ma nigdzie ustawionego obniżenia maksymalnej temperatury grzania?
    zorro_pl
    Level 2  
    Maksimum na CO ustawione na 49, zworka do podłogówki nie założona. A jaki jest wpływ temperatury pomieszczenia na termostat - piec jest w kamiennej piwnicy temp teroz około 10 stopni.
    tomek3108
    Level 14  
    Chodziło mi o to że może masz odpięty czujnik pogodowy a ustawienie wpływu czujnika 100% a pomieszczenia 0% .
    jaro-x
    Level 10  
    zorro_pl wrote:
    Maksimum na CO ustawione na 49, zworka do podłogówki nie założona. A jaki jest wpływ temperatury pomieszczenia na termostat - piec jest w kamiennej piwnicy temp teroz około 10 stopni.

Wiec gdzie problem skoro tak ma ustawione?
    serwis25
    Level 19  
    Prawdopodobnie kocioł ma zapchany palnik - bardzo częsta przyczyna w tych modelach. Objawy opisane wskazują właśnie na ten powód.
    Pozdrawiam