Witam, mam problem z flashowaniem atmegi32 w imaxieB6, chciałbym ją skalibrować, ale żeby to zrobić potrzebuję najpierw podmienić soft na taki z odblokowanym menu kalibracji. Robiłem wszystko wg tego poradnika: Link, jednakże USBasp które kupiłem odmawiało współpracy, poczytałem trochę i zdecydowałem się na update softu, używając do tego arduino, ale niestety chyba je popsułem :/ średnio się w tym odnajduję, bo tak naprawdę są to moje pierwsze styczności z USBasp, wcześniej jedynie bawiłem się arduino. Słyszałem, że może ono pełnić rolę USBasp, ale jakoś nie chce mi współgrać z ani jednym Imaxem (posiadam 3 szt), mógłby mi ktoś podpowiedzieć co mam zrobić, wpisać w avrdude/sinaprog żeby z pomocą Arduino najpierw zrobić backup eepromu i flashu, a następnie wgrać nowy soft do Imaxa (tak jak na w/w podanym poradniku?) Serdeczne dzięki za pomoc i przepraszam za chaotycznego posta, ale po 4 godzinach zabawy już mi się trochę zaczyna odechciewać... Pozdrawiam.
@Edit:
Jeśli nikt nie potrafi mi pomóc z flashowaniem softu przez arduino, to może chociaż ktoś mógłby wyjaśnić mi jak z użyciem arduino zaktualizować soft USBasp i przywrócić domyślne fusebity? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
@Edit:
Jeśli nikt nie potrafi mi pomóc z flashowaniem softu przez arduino, to może chociaż ktoś mógłby wyjaśnić mi jak z użyciem arduino zaktualizować soft USBasp i przywrócić domyślne fusebity? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.