Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zanikający dźwięk w Toshiba Satellite L750

rbk17 11 Sty 2017 19:48 357 5
  • #1 11 Sty 2017 19:48
    rbk17
    Poziom 9  

    Usterka polega na wyłączaniu się dźwięku zarówno przy puszczaniu muzyki/filmów znajdujących się na dysku twardym jak i innych w przeglądarkach. W przypadku przeglądarek czasem pomaga ich reset/odświeżenie ale po 1-15 minutach znów się wyłącza. Zatem albo się wyłącza w aplikacji albo w całym systemie. Odkryłem również że po jakimś czasie ponownie się włącza, jest to mniej więcej 10-30 minut. (pewnie uzyskałbym inny zakres przy większej ilości prób).

    Bawiłem się w przeinstalowywanie sterownika setki razy i nic. System jaki był to Windows10 więc kolejnym krokiem był powrót do Windows7 , niestety to nic nie dało. Chyba nie zrobiłem błędu ignorując ręczne usunięcie sterowników "C:\windows\Inf" ponieważ zainstalowałem najnowsze wersje sterowników i ciągle to samo?

    Zatem pytanie:
    - czy to płyta główna?
    - czy to osobny moduł który można wymienić?

    Co znalazłem w google to nigdy nie rozwiązano problemu.

    Czy może być to jeszcze coś innego?

  • #2 12 Sty 2017 11:09
    rtj71
    Spec od komputerów

    rbk17 napisał:
    Czy może być to jeszcze coś innego?


    Próbowałeś słuchać na słuchawkach, jest to samo?

  • #3 12 Sty 2017 18:44
    rbk17
    Poziom 9  

    rtj71 napisał:
    rbk17 napisał:
    Czy może być to jeszcze coś innego?


    Próbowałeś słuchać na słuchawkach, jest to samo?


    Właśnie przypomniałem sobie że tej jednej rzecze nie sprawdziłem a inni jak opisywali ten problem to mówili że przez słuchawki działa. Pewnie wystarczy podłączyć głośniki i po sprawie.

  • #4 12 Sty 2017 19:25
    rtj71
    Spec od komputerów

    Nie do końca o to mi chodziło, po prostu czasem jest problem z samym złączem 3.5mm.

  • #5 13 Lut 2017 19:25
    BojkaQV
    Poziom 2  

    Właśnie mam ten sam problem z l750-1wx po chwili zanika dżwięk na głośnikach wbudowanych a na zewnętrznych głośnikach wszystko jest ok szkoda tylko że temat był już poruszany kilkukrotnie nie tylko na tym forum nadal rozwiązania brak , może ktoś się pofatyguje i napisze jak to naprawić?

  • #6 14 Lut 2017 00:52
    rbk17
    Poziom 9  

    BojkaQV napisał:
    Właśnie mam ten sam problem z l750-1wx po chwili zanika dżwięk na głośnikach wbudowanych a na zewnętrznych głośnikach wszystko jest ok szkoda tylko że temat był już poruszany kilkukrotnie nie tylko na tym forum nadal rozwiązania brak , może ktoś się pofatyguje i napisze jak to naprawić?


    Pewnie tylko wymiana wejścia słuchawkowego na nowe ale czy jest to technicznie możliwe w domowych warunkach czy trzeba spróbować w serwisie?

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME