Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Check engine ,Alfa Mito1.3jtdm - Check Engine ,utrata mocy

Roma1981 11 Jan 2017 22:44 2508 2
    Roma1981
    Level 2  
    Witam
    Po zaslepieniu i skasowaniu z komutera egr ,kontrolka check engine dalej swieci ,auto nie ma mocy ,start&stop i dna niedostepne .Komputer nie pokazuje zadnego ani bledu ani kodu .Nie wiem gdzie szukac ,zaden mechanik u ktorego bylam nie ma pojecia .Nie chcialabym wydac 1000 funtow zeby dochodzic do przyczyny krok po kroku .
    Dodam jeszcze ze przed zabraniem sie za egr ,check engine sie nie wyswietlal,a powodem czyszcenia egr byly lekko falujace obroty 0.8-1 .Za kazde info z gory bardzo dziekuje .
    misiek95
    Level 11  
    Cos gdzies poszlo nie tak. Skoro swieci kontrolka silnika to blad musi byc. Miales to podlaczone an dobrym sprzecie ?
    Roma1981
    Level 2  
    Cześć misiek95
    (Miałam )chyba...., pojechałam do kolesi którzy sie specjalizują w auto tune ,czyszczeniem dpf kasowaniem Egr itp
    Pierwszym razem jak pojechałam to skasował Egr ale błąd na komputerze o zablokowanym Egr dalej sie pojawiał ponieważ moj mechanik nie zaślepił zepsutego Egr , na drugi dzien zaślepił , po czym spróbowaliśmy znowu i sie rzekomo udało , ponieważ komputer juz nie pokazywał zablokowanego Egr. ale kontrolka,,check engine ,, nie zniknęła , z rury śmierdzi spalinami czego nie zauważyłam wcześniej i lekki biały dymek co pare minut ....a filter cząsteczek stałych ?? To tylko moje podejrzenia ale ani komputer ani deska nie alarmuje o dpf !
    :-((