Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ropam MGSM 3.5 PS - samorozbrajanie

lotosik111 14 Jan 2017 11:25 762 2
Optex
    lotosik111
    Level 2  
    Witam !

Mam następujący problem : Zazbrajam system SMS-em , następnie sprawdzam status : gdzie SMS zwrotny to "System uzbrojony" Po kilku dniach weryfikuje status i otrzymuje status "System rozbrojony" Z tego powodu zmieniłem hasło SMS na takie które znam tylko i wyłącznie ja - aby wykluczyć ze jakaś inna osoba wysłała SMS z komenda rozbrojenia systemu. Proszę o pomoc w czym może istnieć problem ?

W mojej konfiguracji mam 5 czujek PIR , jedna przeciwpożarową (24-ro godzinną) oraz jedno wejście do kontroli temperatury (wysyła SMS ze temperatura spadła poniżej 4 C).
    Do rozbrajania/uzbrajania systemu musi zostać wysłany SMS o określonej treści (oraz wymagany jest kod który zmieniłem).
    Nie mam zaznaczonych żadnych funkcji logicznych gdzie od jakiegoś stanu wejść zależy to czy system jest uzbrojony/rozbrojony.

Dodatkowa informacja - że system pracował prawidłowo przez ponad 4 lata , jedyna czynnosć którą przy nim robiłem to wymiana akumulatora na nowy 10-miesięcy temu. Problem samoczynnego rozbrajania pojawił się jakieś 7-12 tygodni temu.
  • Optex
    sosarek

Level 43  
    Nikt nie zna konfiguracji systemu, więc na jaką odpowiedź liczysz?
    Prócz tego uzbrajanie/rozbrajanie za pomocą pilota/sms nie jest najlepszą opcją.
    lotosik111
    Level 2  
    Problem zostal rozwiazany przez zakup nowej plyty MGSM 3.5 PS oraz przepisanie ustawien.