Od niedawna posiadam Kangura 2005r 1,5dci 82km osprzęt delphi. Mam z nim tylko jeden mały problem. Silnik czasem przygasa lub gaśnie tylko i wyłącznie podczas pracy na biegu jałowym. Nie zdarza się to jak silnik jest zimny, tylko od czasu jak się trochę ruszy temperatura. Czasem 30 razy dziennie (przeważnie stojąc na czerwonym) a czasem ani razu. Podejrzałem interfejsem, że podczas tego przygasania występuje spadek ciśnienia paliwa na rampie do jakiś 100 bar ale nie wiem czy ta wartość jest prawidłowa bo to badziewiasty interfejs. Ale na 100% są spadki ciśnienia. Poza tą przypadłością silnik chodzi super. Podczas jazdy żadnych problemów. Ma moc, nie dymi, na biegu jałowym żadnego falowania, odpala normalnie, spalanie w normie. Wymieniłem filtr powietrza oraz paliwa. W starym nie było opiłków. Doczytałem gdzieś na forum, że ktoś miał identyczne objawy i pomogła wymiana "regulatora ciśnienia paliwa" jednak ja mam osprzęt delphi i chyba nie mam tego regulatora. Ma ktoś jakieś pomysły co mogę sprawdzić?
Pozdrawiam
Pozdrawiam