Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Daewoo Nubira I - Podłączenie sterownika centralnego RTX SE2N do alarmu CS9218

Krisu97 19 Jan 2017 18:46 2337 10
    Krisu97
    Level 8  
    Witam,
    Kupiłem sobie sterownik centralnego zamka RTX SE2N z kluczykiem typu scyzoryk oraz domykaniem szyb i chcę go podłączyć pod fabryczny alarm American Legend CS9218. Powiecie mi jak podłączyć tego RTX'a pod CS9218, aby pilot z RTX'a zamykał auto i uruchamiał alarm ?
    diablo23248
    Level 28  
    Nie ma takiej możliwości, żeby pilot sterownika centralnego uruchamiał ten alarm.
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    Krisu97 wrote:
    fabryczny alarm American Legend CS9218

To nie jest alarm fabryczny.
    Mógł być zamontowany w salonie sprzedaży - przed zakupem samochodu.
    Krisu97 wrote:
    sterownik centralnego zamka RTX SE2N

Zamieść tutaj schemat podłączeń tego sterownika.

Czy to jest takie coś ?
    Krisu97
    Level 8  
    CameR wrote:
    Krisu97 wrote:
    fabryczny alarm American Legend CS9218

To nie jest alarm fabryczny.
    Mógł być zamontowany w salonie sprzedaży - przed zakupem samochodu.
    Krisu97 wrote:
    sterownik centralnego zamka RTX SE2N

Zamieść tutaj schemat podłączeń tego sterownika.

Czy to jest takie coś ?

Daewoo Nubira I - Podłączenie sterownika centralnego RTX SE2N do alarmu CS9218475061455_...djecia.jpg Download (96.03 kB)
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    Niestety z tym sterownikiem nic nie wykombinujesz.
    Żadnych funkcji "alarmu" z tego sterownika nie uzyskasz a American Legend CS9218 nie pozwala na wysterowanie jako alarm "bezpilotowy".
    g107r
    Level 41  
    Masz w nogach obok bezpieczników szare lub czarne pudełko z napisem Central Door Loock ?
    Krisu97
    Level 8  
    g107r wrote:
    Masz w nogach obok bezpieczników szare lub czarne pudełko z napisem Central Door Loock ?

Szczerze nie wiem. Potem zejdę zobaczę

Dodano po 4 [minuty]:

CameR wrote:
    Żadnych funkcji "alarmu" z tego sterownika nie uzyskasz a American Legend CS9218 nie pozwala na wysterowanie jako alarm "bezpilotowy".

I w żaden sposób nie da się tego ze sobą połączyć?
    g107r
    Level 41  
    Na 99% masz oryginalną centralkę zamków, pod którą mógłbyś podłączyć centralkę z pilotem, chyba że to był golas, i zamkami sterują dołożone Cs9218 i jakiś C.Z. innej firmy.
    Nie wiem zresztą czy niepotrzebnie kupiłeś nowy centralny.
    CS nie ma wbudowanej centralki zamków, ale może nią sterować. Oczywiście alarmu nie uzbroisz/rozbroisz pilotem od centralnego, ale otworzysz/zamkniesz drzwi - alarm tylko z jego pilota.
    W tej chwili alarm nie otwiera zamków ? Może być jeszcze do kompletu potrzebny siłownik w drzwi kierowcy, nie wszyscy go mają.

Krisu97 wrote:
    CameR napisał:

Alarm nie ma wejść, są tylko wyjścia. Nie rozbroisz bez wejść, tylko pilot podłączony jest jako "wejście"
    Krisu97
    Level 8  
    g107r wrote:
    Na 99% masz oryginalną centralkę zamków, pod którą mógłbyś podłączyć centralkę z pilotem, chyba że to był golas, i zamkami sterują dołożone Cs9218 i jakiś C.Z. innej firmy.
    Nie wiem zresztą czy niepotrzebnie kupiłeś nowy centralny.
    CS nie ma wbudowanej centralki zamków, ale może nią sterować. Oczywiście alarmu nie uzbroisz/rozbroisz pilotem od centralnego, ale otworzysz/zamkniesz drzwi - alarm tylko z jego pilota.
    W tej chwili alarm nie otwiera zamków ? Może być jeszcze do kompletu potrzebny siłownik w drzwi kierowcy, nie wszyscy go mają.

Krisu97 wrote:
    CameR napisał:

Alarm nie ma wejść, są tylko wyjścia. Nie rozbroisz bez wejść, tylko pilot podłączony jest jako "wejście"

Alarm otwiera tylko pilot się rozlatuje i taniej wyszło kupić mi drugą centralkę
    g107r
    Level 41  
    Alarmu i tak nie ruszysz drugą centralką, także pomyśl czy go zostawić , chyba że Ci jest niezbędny do szczęścia...
    Przy jego wtyczce będziesz miał kierunki do podłączenia, ale wyjścia do siłowników idą z innego pudełka.
    U mnie alarm steruje centralnym, i tak jest najprościej mając ori centralny zamek, tylko dwa przewody łączą alarm z centralnym daewoo, nie babrzesz się z podłączaniem siłowników, i nadal kluczyk będzie otwierał wszystkie drzwi.
    Możesz też wykorzystać nową centralkę całościowo, ale to więcej łączenia.
    W kompendium jest manual Mawerixa jak "zrobić" kluczyk/scyzoryk w lanosie, jeszcze ze zdjęciami :) musisz przełożyć transponder immobilizera.