Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Rejestrator nie może połączyć się z kamerami w tej samej sieci

Karhar 21 Jan 2017 17:01 2208 3
Optex
    Karhar
    Level 7  
    Kupiłem 3 kamery IP. Podłączyłem je do sieci i wszystko działa. Mogę oglądać obraz przez przeglądarkę lub połączyć się z telefonu. W oryginalnym oprogramowaniu nagrywanie po wykryciu ruchu nie działa zbyt dobrze, często urywa się podczas ruchu. Nagrywać ciągle można tylko w kamerze na kartę SD, co mnie nie satysfakcjonuje, bo mieści się mało filmu.
    Kamery to popularne z allegro, koszt około 300zł, więc nie za dużo, nie wiem jaki to producent.
    Rejestrator nie może połączyć się z kamerami w tej samej sieci Rejestrator nie może połączyć się z kamerami w tej samej sieci Rejestrator nie może połączyć się z kamerami w tej samej sieci

Postanowiłem kupić rejestrator i mieć wszystko zgrabnie w jednym miejscu. Wybrałem DAHUA DHI-NVR4104H, który widzi wszystkie kamery w sieci, jednak nie może się z nimi połączyć mimo, że wpisuję login i hasło. Miałem na próbę też AHD GISE GS-404M, który nawet nie widział tych kamer.
    Pomyślałem, że zamiast rejestratora mogę wykorzystać komputer. Oprogramowanie dostarczone przez producenta działa i się łączy, natomiast kiedy próbowałem program Ferro, wyskakuję błąd, że niepoprawne dane logowania, mimo, że sprawdziłem je kilka razy.

Rejestrator nie może połączyć się z kamerami w tej samej sieci

Ustawiania w kamerach i routerze wyglądają następująco:
    Rejestrator nie może połączyć się z kamerami w tej samej sieci Rejestrator nie może połączyć się z kamerami w tej samej sieci Rejestrator nie może połączyć się z kamerami w tej samej sieci Rejestrator nie może połączyć się z kamerami w tej samej sieci

Czy jest jakiś sposób, aby połączyć się z rejestratorem? A może wykorzystać oprogramowanie producenta i komputer? Myślałem o raspberry pi z Win10 i dysku 2TB podłączonym do niego. W razie potrzeby prześlę więcej zdjęć. Pozdrawiam.
    Do you have a problem with Raspberry? Ask question. Visit our forum Raspberry.
  • Optex
    Alberciak
    Level 23  
    Aby można było nagrywać strumień z kamery, rejestrator musi mieć tę kamerę w specyfikacji obsługiwanego sprzętu. Jeżeli rejestrator i kamera obsługuje standard ONVIF, to wtedy pomimo braku konkretnego typu kamery w specyfikacji, można ją podłączyć do tego rejestratora właśnie jako ONVIF. Twój problem polega na tym, że zakupiony rejestrator nie obsługuje posiadanych przez Ciebie kamer. To same dotyczy programu Ferro. Musisz sprawdzić, czy posiadane kamery są obsługiwane przez ten program.
  • Optex
    matitr
    Level 10  
    witam mam problem taki sam jak kolega podrzuci ktoś rozwiazaniee
    gradek83
    Level 42  
    Włącz program ONVIF Device Manager zaloguj się na niego jako login:admin hasło:admin
    Wyszukaj w sieci kamery jakie masz. Zaznaczaj każdą z osobna i podeślij screeny jaki masz wynik jak klikniesz na Identification.

Podaj dokładny model rejestratora oraz wersję zainstalowanego firmware.