Mam taki prosty odkurzacz cyklonowy LG. Od jakiegoś czasu są z nim same problemy tzn. najpierw miał mniejszą moc ssania i po odkurzaniu cała obudowa oblepiona była warstewką kurzu. Otworzyłem goo i się okazało, że zbiornik w którym siedzi silnik jest nieszczelny tzn. odlepila się uszczelka i wydowstawało się powietrze na zewnątzr. Przykleiłem tą uszczelkę klejem superglue i było przez pare dni dobrze, ale potem znowu się zaczęło i na dodatek silnik się mocno przegrzewa i wyłącza już po 2 minutach nawet. Probowałem uszczelniac to taka gabka, ale tam jest duza sila i zawsze gdzies to wypycha i robi sie nieszczelnosc.
Do silnika dostało się dużo kurzu i iskrzyło trochę na szczotkach. Docisnąłem je trochę zaginając takie blaszki, które ograniczają sprężynki dociskające te elektrody węglowe. Przetarłem trochę te elektrody na wałku bardzo drobnym papierem ściernym, ale w sumie dużo to nie dało i silnik dalej się nagrzewa. Najgorsze jest to że ten silnik nie jest rozbieralny i nie mogę go wyczyścić z tego kurzu, bo może cos się dostalo do łożysk i przez to sie tak nagrzewa?
Moze sprezonym powietrzem go jakos przedmuchac?
Czy można gdzieś dostać uszczelki do takiego odkurzacza albo inne części jak np. silnik?
Dodano po 55 [minuty]:
Model: V-CA241NT
Do silnika dostało się dużo kurzu i iskrzyło trochę na szczotkach. Docisnąłem je trochę zaginając takie blaszki, które ograniczają sprężynki dociskające te elektrody węglowe. Przetarłem trochę te elektrody na wałku bardzo drobnym papierem ściernym, ale w sumie dużo to nie dało i silnik dalej się nagrzewa. Najgorsze jest to że ten silnik nie jest rozbieralny i nie mogę go wyczyścić z tego kurzu, bo może cos się dostalo do łożysk i przez to sie tak nagrzewa?
Moze sprezonym powietrzem go jakos przedmuchac?
Czy można gdzieś dostać uszczelki do takiego odkurzacza albo inne części jak np. silnik?
Dodano po 55 [minuty]:
Model: V-CA241NT