Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Podgląd poprzez DYNDNS rejestrator Annke

tobi94 22 Jan 2017 18:48 1371 13
    tobi94
    Level 9  
    Witam, klient zażyczył sobie podglądu kamer z firmy w domu. Postanowiłem zrobić to poprzez DYNDNS ponieważ nie miałem z tym wcześniejszych problemów na rejestratorach BCS. Niestety ten rejestrator jest firmy Annke i do podglądu w sieci lokalnej używany jest program CMS, który w domu nie znajduje urzadzenia . Próbuję więc z podglądem poprzez przeglądarkę IE oraz MF lecz są z tym problemy. W IE ActiveX jest włączony, a w MF nie wiem jakiej wtyczki brakuje. Ma ktoś jakieś pomysły co zrobić, żeby to działało?

Podgląd poprzez DYNDNS rejestrator AnnkeCMS.png Download (257.72 kB) Podgląd poprzez DYNDNS rejestrator AnnkeIE.png Download (112.29 kB) Podgląd poprzez DYNDNS rejestrator AnnkeMF.png Download (92.28 kB)
    tobi94
    Level 9  
    Na routerze (netiaspot), wszystko odblokowane, przekierowane. Wydaje mi się, że gdybym nie miał przekierowanych i odblokowanych portów to w ogóle bym nie wszedł na stronę logowania do rejestratora (hmm?)
    michualex

Level 24  
    z tego co widze to ddns śmiga.

Problem jest z wtyczką. Ani razu nie pokazało ci się w IE by zezwolić na instalację wtyczki? Spróbuj na innym kompie.

A w tym CMS-ie w zakładce "dostawca" co tam masz jeszcze do wyboru?
    tobi94
    Level 9  
    Pokazuje się gdy mam ustawione wszystkie rzeczy związane z ActiveX w opcjach internetowych są ustawione na domyślne, ale ściąganie i instalowanie nic nie daje. Podgląd poprzez DYNDNS rejestrator Annke
    michualex

Level 24  
    Po zainstalowaniu na pewno na dole nie wyskakuje pasek by zezwolić na aktywację wtyczki? Pytam by mieć pewność :)
    tobi94
    Level 9  
    Nie :/ nawet teraz jeszcze raz próbowałem i po zainstalowaniu nic nie wyskakuje
    sosarek

Level 43  
    Sprawdź na starszej wersji IE(najlepiej do 9), na nowszych może po prostu nie działać, podobnie jak i na Firefox.
    tobi94
    Level 9  
    Po propozycjach które podaliście nic nie ruszyło. Postanowiłem spróbować z Safari i jest postęp (screen). Wpadłem na pewien trop, mianowicie na CD dołączonej do rejestratora na której znajduje się CMS z tego co pamiętam było pełno innych pierdół i pytanie czy wśród nich nie ma brakującej wtyczki do ręcznego (zewnętrznego) zainstalowania w przeglądarce. Gdy tylko klient znajdzie tą CD i to opanuję, to napiszę jak postępy.
    Podgląd poprzez DYNDNS rejestrator Annke
    jpl
    Level 34  
    Wtyczke, ściągnij, wyłącz przeglądarki, Uruchom wtyczke z opcją "uruchom jako administrator", uruchom chrome.

Jaki to jest rejestrator (wiemy że najgorszy bo XM JUFENG), jaki firmware masz wgrany ?
    tobi94
    Level 9  
    A skąd mam wiedzieć jaką on chce wtyczkę?