Witam. Mam dość spory problem z kotłownią którą muszę przerobic. Hydraulicznie sprawa jest prosta jednak problem pojawia się ze sterowaniem. Mam tam 2 kotły: na ekogroszek firmy starmark i gazowy kondens Viessmann 100W. Ustaliłem z inwestorem że chce aby kocioł gazowy wspomagał instalację w razie wygaśnięcia w kotle stałopalnym. W instalacji mam 3 pompy i mieszacz z siłownikiem na grzejniki. Podłogówka ma chodzić cały czas nawet gdy w domu zostanie osiągnięta temperatura zadana.Wymyśliłem to tak: Sterownik główny TECH ST-408N Sterować bedzie pompami i siłownikiem oraz pompą cyrkulacyjną oraz bedzie współgrał z regulatorem pokojowym. Moje pytanie brzmi Czy jest możliwosc podłączenia kotła Viessmann pod st-409n w funkcji potrzeba grzania aby włączał się gdy odczyta spadek temperatury na zasilaniu przy kotle stałopalnym? Przede wszystkim czy Viessman bedzie współpracował z Firmą tech. Na kotle stałopalnym mam również sterownik kotła firmy tech i podłączył bym go również pod ST-408N. Szukałem w różnych źródłach i nic. A serwis nic o tym nie wie. Proszę o pomoc lub jakies prostsze rozwiązanie.