Mam problem ze swoim Renault Midlum 220 DCi 2005 r. Otóż auto odpala normalnie. Nawet w ostatnie mrozy -20 auto odpalało normalnie bez większych problemów. Problem jest w tym, że na liczniku wyświetla ciągle błąd JAKBY układu wtryskowego bo jest przekreślony wtryskiwacz - zjazd do serwisu. Dołączam ikonkę. Miałem tez błąd czujnika poziomu oleju. Gdy dojeżdżam do swiateł z mocnym hamowaniem to auto przygasa lub gaśnie. Odpalam i jadę dalej... Auto nie kopci, niby ma siłę, pali normalnie, spalanie w normie. Wcześniej ojciec jeździł tą renówką i mówił, że wymieniali mu zawór ciśnienia na listwie ale błąd nadal wyświetlało. Podłączyłem kompa i sytuacja wygląda tak: Kasuję błędy w ECU. Odpalam auto i wszystko jest OK. Jak tylko dotknę pedału gazu od razu wywala błąd: "Ciśnienie paliwa. Obwód niskiego ciśnienia, Zbyt duże ciśnienie, nieciągły - kod 5301". Sprawdzałem ciśnienie na listwie i bardzo skacze. Zadane ma być 320 a skacze od 270 do 350 barów. Czy to normalne? Robiłem dużo DCi ale osobówki i tak niedopuszczalny był tak duży skok... Gdy pierwszy raz podłączyłem auto pod kompa to miałem dużo innych błędów które po skasowaniu już nie powróciły. Dołączam screen z diagnostyki. EGR wyskakuje bo jest zaślepiony. Gdyby uszkodzony był wtryskiwacz to auto by kulało albo kopcił by lub słabo palił. Czy uszkodzony może być zawór listwy CR ten bez elektroniki? Ewentualne jakie wartości powinny mieć wtryski na przelewie? Proszę o poradę. Pozdrawiam