Witam
Mam problem z połączeniem telewizora Sony KDL 55W829b z kinem domowym Yamaha RX-V481 i do tego mam odtwarzacz Blu-ray Samsung BD-J7500.
Otóż mam następujące połączenia. Kabel HDMI wychodzi z telewizora z wyjścia HDMI ARC do portu w amplitunerze HDMI OUT HDCP2.2. Nie używam zatem kabla optycznego. Następnie drugim kablem łączę amplituner kablem HDMI z portu 1(BD/DVD) z Blu-ray'em Samsung z portem HDMI OUT 1 MAIN (Anynet+). Przy takiej konfiguracji na wyświetlaczu amplitunera wyświetla mi się na czerwono HDMI OUT.
Problem polega na tym, że za pomocą pilota od amplitunera YAMAHA powinienem włączyć TV a nie mogę, nie mam obrazu ani dzwięku. Dodam, że za pomocą pilota od amplitunera YAMAHA mogę włączyć Radio, Radio internetowe i Blu-ray. Natomiast, żeby włączyć telewizor i mieć obraz i dżwięk muszę wziąć pilot od telewizora i wybrać żródło TV. Wtedy jest wszystko OK. A wydaje mi się, że za pomocą pilota od amplitunera powinienem również włączyć obraz i dżwięk z TV. No i jeszcze ten komunikat na wyświetlaczu czyli coś jest jednak nie tak jak trzeba.
Generalnie niby wszystko gra ale nie do końca.
Może problem tkwi nie tyle w połączeniu urządzeń co w ustawieniach menu amplitunera?
Wszystko na załączonych zdjęciach.
Pomóżcie. Jakieś uwagi i sugestie.
Dzięki za pomoc!