Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Crafter 2.0 2014r. - filtr paliwa, nie zapala na ciepłym

daro80103 25 Jan 2017 21:09 4737 3
    daro80103
    Level 14  
    Witam. Posiadam dwa zagadnienia do rozwiązania przy Waszej pomocy. Pierwszy to w w/w modelu nie mogę zlokalizować pod maską filtra paliwa aby go wymienić. Drugą sprawą jest natomiast usterka, nie zapala na ciepłym no raz zapali za 6 raz za 30 razem, przekręcając kluczyk wchodzi na 1000 obrotów i gaśnie, nic nie daje przytrzymanie gazu oraz dłuższe kręcenie gdyż ten typ tak ma że po zakręceniu trzymając kluczyk jakby się chciało dalej kręcić odcina rozrusznik. Błąd żaden nie wyskakuje tzn check. Proszę o pomoc. Dołączam poglądowe zdjęcie filtra paliwa.
    Ps. przeszukałem całe google i elektrodę i inne fora o busach i nigdzie niema tematu o filtrze paliwa gdzie mógłby się znajdować.
    drdrug
    Level 18  
    Najszybciej dojdziesz patrząc gdzie idą przewody od pompy do baku po drodze gdzieś musi być, chyba że zastosowali go gdzieś w okolicach zbiornika paliwa .
    daro80103
    Level 14  
    drdrug wrote:
    Najszybciej dojdziesz patrząc gdzie idą przewody od pompy do baku po drodze gdzieś musi być, chyba że zastosowali go gdzieś w okolicach zbiornika paliwa .
    Nooooooooo, jest przy zbiorniku!
    Antek1979
    Level 4  
    witam
    Mam kilka takich crafterów i w każdym miałem podobnie objawy.
    Najprawdopodobniej niedawno wymieniłeś rozrząd. Te modele tak mają ze po kilku tysiącach km przejechanych na nowym rozrządzie trzeba jeszcze raz ustawić rozrząd przy pomocy komputera ( przesuwasz koło na wałkach w lewo lub prawo, to juz wynika z tego co Ci pokazuje w laptopie). Objawy wyglądają jak uszkodzony czujnik położenia wałka rozrządu ale wystarczy przestwić rozrzdą o kilka stopni i auto odpala od strzała.
    Daj znać czy pomogłem ;)

Dodano po 2 [minuty]:

filtr paliwa znajduje się pod autem na wysokości drzwi bocznych, wieć szukaj pardziej na srodku kabiny niz pod maską.