Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Monitor Samsung 173P+ -nie wyświetla obrazu (BIOS wyświetla prawidłowo)

27 Sty 2017 17:24 693 2
  • Poziom 12  
    Posiadam monitor Samsung 173P, system Win7, monitor podpięty kablem DVI do karty GeForce GT430. Zakupiłem (używany) podobny do obecnego (lecz z nieco wyższymi parametrami) monitor Samsung 173P+.

    Niestety, na nowo zakupionym monitorze zamiast ekranu logowania widzę czarne tło i jedynie wskaźnik myszy... Ekran startowy oraz BIOS wyświetlają się poprawnie, lecz gdy ma się pojawić ekran logowania to występuje opisany problem...

    Gdy przełączę monitory (nie wyłączając komputera) ekran logowania na starym monitorze wyświetla się prawidłowo. Podłączałem też ten drugi monitor już po starcie systemu - pojawił się widok pulpitu (ale jakby nienaturalnie duży), jednak nie widać nic poza tym - żadnych ikon, otwartych okien czy nawet wskaźnika myszy.

    Może powinienem zmienić rozdzielczość albo odświeżanie..tylko na jakie...
    To są dwa bardzo zbliżone do siebie monitory... Na starym mam ustawione parametry 1280x1024 oraz odświeżanie 60Hz.

    W ustawieniach NVIDIA jest także zakładka Dostosuj rozmiar i pozycję pulpitu, a tam punkt: Przy rozdzielczości niższej niż rozdzielczość monitora, a pod tym punktem opcje takie jak: używaj skalowania monitora i używaj skalowania NVIDIA, próbowałem zarówno jednej jak i drugiej opcji..nic się nie zmienia, nadal mam problem z drugim monitorem.

    Co jest grane?
  • Spec od komputerów
    W trybie awaryjnym działa normalnie ?
  • Poziom 12  
    Problem rozwiązany, poprzez złącze VGA mam też podpięty drugi monitor (telewizor), musiałem użyć opcji POWIEL TE EKRANY żeby uzyskać prawidłowy obraz na nowo podłączanym monitorze.