Witam, mam problem z samochodem jak w temacie.
Westgate,
blowoff,
rozrząd,
wydech,
dolot,
czujniki ciśnienia(paliwa, w kolektorze, doładowania)
Zasilania czujników, wiązka do sondy lambda oraz sama sonda wymieniona na odpowiednik boscha i bez zmian... Kasowane adaptacje bez zmian, sonda pierwsza stoi na wolnych w granicach 780mv druga pracuje w pełnym zakresie.
błąd z sondy rejestruje od razu po odpaleniu.
Zawór zmiennych faz działa, podmieniony.
SOFT ECU 96631934 80
96644169 80
Zauważyłem, że w silniku zawór ssący otwiera się prawie 8mm za GMP, czy to normalne?
przyśpieszenie wałka skutkuje tym, że silnik zaczyna dmuchać 0,6 i górą przyśpiesza ale wolne obroty i dół są kiepskie. Na początku wywalił synchronizację później już nie(o dziwo)
Jakieś sugestie?
Oczywiście rozrząd składany na blokady(nowy)
Soft w sterowniku wygląda na oryginał.
Nie znam przeszłości samochodu, na pewno pompa wysokiego ciśnienia wymieniana z jakiegoś powodu, samochód przyjechał do mnie bez zaworu sterującego Westgatem.
Ogólnie ulep straszny....
Dziękuje za wszystkie sugestie i podpowiedzi.
Westgate,
blowoff,
rozrząd,
wydech,
dolot,
czujniki ciśnienia(paliwa, w kolektorze, doładowania)
Zasilania czujników, wiązka do sondy lambda oraz sama sonda wymieniona na odpowiednik boscha i bez zmian... Kasowane adaptacje bez zmian, sonda pierwsza stoi na wolnych w granicach 780mv druga pracuje w pełnym zakresie.
błąd z sondy rejestruje od razu po odpaleniu.
Zawór zmiennych faz działa, podmieniony.
SOFT ECU 96631934 80
96644169 80
Zauważyłem, że w silniku zawór ssący otwiera się prawie 8mm za GMP, czy to normalne?
przyśpieszenie wałka skutkuje tym, że silnik zaczyna dmuchać 0,6 i górą przyśpiesza ale wolne obroty i dół są kiepskie. Na początku wywalił synchronizację później już nie(o dziwo)
Jakieś sugestie?
Oczywiście rozrząd składany na blokady(nowy)
Soft w sterowniku wygląda na oryginał.
Nie znam przeszłości samochodu, na pewno pompa wysokiego ciśnienia wymieniana z jakiegoś powodu, samochód przyjechał do mnie bez zaworu sterującego Westgatem.
Ogólnie ulep straszny....
Dziękuje za wszystkie sugestie i podpowiedzi.