Witam, od kilku dni próbuje wyświetlić bitmapę na wyświetlaczu graficznym TFT ze sterownikiem ILI9341. Pracuje na zestawie uruchomieniowym AVR EVB1 który ma na pokładzie AtMege32A zasilaną 5V przez programator USBASP. Do konwersji napięć 5V/3.3V zrobiłem konwerter na układach 74lvc125. Wyświetlacz komunikuje się z procesorem przez SPI (5linii).
Jak wspomniałem walcze z wyswietleniem bitmapy z pamięci FLASH. Problem polega na tym że, wyświetla się połowa obrazu.
Bitmapa do wyświetlenia wygląda tak:
Kolor pikseli jest zapisany w formacie (888). Konwersje bitmapy na format (888) przeprowadziłem w PixelFactory.
Program w C :
Załączony program obejmuje inicjalizacje, czyści ekran kolorem błękitnym i wyświetla bitmapę a na koniec sygnalizuje diodą że skończył wyświetlanie.
Moje pytanie co zrobić żeby wyświetliła się cała bitmapa na ekranie.
Dodam że inne funkcje, rysowania linii pełnego prostokąta działają.
Jak wspomniałem walcze z wyswietleniem bitmapy z pamięci FLASH. Problem polega na tym że, wyświetla się połowa obrazu.

Bitmapa do wyświetlenia wygląda tak:

Kolor pikseli jest zapisany w formacie (888). Konwersje bitmapy na format (888) przeprowadziłem w PixelFactory.
Program w C :
Code: c
Załączony program obejmuje inicjalizacje, czyści ekran kolorem błękitnym i wyświetla bitmapę a na koniec sygnalizuje diodą że skończył wyświetlanie.
Moje pytanie co zrobić żeby wyświetliła się cała bitmapa na ekranie.
Dodam że inne funkcje, rysowania linii pełnego prostokąta działają.