Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 5008 2.0HDI - nie dogrzewa się

zubereq 03 Feb 2017 16:28 4740 4
Relpol
    zubereq
    Level 15  
    Witam,
    jak w temacie peugeot 5008 nie dogrzewa się, wymieniony termostat, układ odpowietrzony a nadal nie dobija nawet do 80 dochodzi lekko ponad 70 jak jest włączone ogrzewanie wnętrza jak się wyłączy dobija wyżej. Czy może mi ktoś powiedzieć czy jest i ewentualnie gdzie jakiś dogrzewacz? Pytam bo znalazłem dwa przekaźniki świec, jeden o numerach 9663824880 wygląda na świece żarowe w cylindrach, i drugi o numerach 018010953 wygląda na to że jest od świec w układzie chłodzenia ale w opisach jest jako przekaźnik świec. Więc pytanie gdzie mogę szukać wspomnianego podgrzewacza?
    Pozdrawiam
  • Relpol
    User removed account
    User removed account  
  • Relpol
    zubereq
    Level 15  
    Dodatkowy przekaźnik steruje elektryczną nagrzewnicą zamontowaną wewnątrz pojazdu. Teraz pozostaje pytanie czy przy nie działającej nagrzewnicy elektrycznej, przy nastawieniu ogrzewania na max istnieje taka możliwość, że temperatura widziana na liczniku spadnie i będzie się utrzymywać troszkę ponad 70?
  • Helpful post
    User removed account
    User removed account  
    zubereq
    Level 15  
    Wymieniona nagrzewnica wstępna, poprawione styki i póki co układ się dogrzewa i trzyma temperaturę. Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie tematem.