Inwerter podłączony do sieci AC poprzez watomierz, który pokazuje też między innymi napięcie, a wynosiło ono w chwili ,,UacL,, na wyświetlaczu inwertera 235V.
Jutro sprawdzę dokładniej.
Akurat gniazdo, do którego podłączyłem inwerter nie ma podłączonego ,,zera,, do wystającego bolca i wczoraj przy przyprószonych śniegiem panelach, bez słońca wszystko było dobrze - jak widać na dołączonym obrazku-. A dzisiaj przy słońcu taki numer Dziękuję za dzisiejsze zainteresowanie, muszę kończyć.
Dobranoc.
Kolega najpierw niech zmierzy napięcie w rozdzielnicy głównej i jeśli będzie takie samo jak na filmiku to powinien zadzwonić do energetyki . w gnieździe powinieneś mieć nie mniej niż 227V
@franekmigas, podpiąłem dzisiaj ziemnym kablem 2x10 mm² do fazy o najwyższym napięciu, które waha się między 228-231V.
@prose, nie chcę tam próbować ,,grzebać,, to jest moje pierwsze spotkanie z takim sprzętem i musiałbym znaleźć kogoś, kto ma trochę praktyki, lub aby mnie ktoś poprowadził za rękę
@Michal_WWL, byłem na tej stronie już, trochę się doktoryzowałem, VacL czy UacL to zapewne mały błąd drukarski.
Napięcie AC do inwertera dochodzi i wynosi 230V, a na wyświetlaczu jest teraz info.:
GITTER NO . Może rzeczywiście jakieś błędy się wkradły, ale jak je wykasować?
Jutro spróbuję zresetować - jest jeden przycisk RESET, ale trzeba odkręcić panel przedni.
Na razie dziękuję wszystkim za dzisiejszą aktywność.