Witam,
w swoim lokum chciałbym założyć alarm. Po dość dlugim śledzeniu forum, przygotowalem schemat, który mógłby pasować do domu (mały, parterowy), mianowicie…
1. Alarm bedzie oparty o Integra 128 WRL (wiem jest większy niż potrzeba
)
2. 3 PIRy
3. Kontaktrony
4. Czujka zalania wodą
5. Termometr
6. Czujak zbicia szkła (opcja)
7. Manipulator
8. Syrena wewnętrzna
9. Na schemacie nie umiesciłem czujek ABAX
10. System bedzie podzielony na 1 partycję i 2 strefy:
a. Dzień – załączone wszystkie czujki
b. Noc – tylko kontaktrony
11. Obsługa i sprawdzanie przez GSM
Pytania…
1. Jest sens zakładania do kontaktronów rezstorów parametrycznzch 2,2k? Co prawda są polecane, ale jeżeli nie jest to 2EOL, to nie widzę wiekszej różnicy do NC
2. Na każde okno będą założone 2 kontaktrony: jeden u dolu (aktywny cały czas), i drugi u góry (aktywny tylko w dzień) aby uchylić okno w nocy – nie będzie to przesada treści nad formą?
3. Jest sens zakładania MAGENTY, w obawie o fałszywe alarmy (na forum czytałem różne opinie)?
Proszę o każdą opinie, poprawkę, nowy pomysł…
Pozdrawiam
w swoim lokum chciałbym założyć alarm. Po dość dlugim śledzeniu forum, przygotowalem schemat, który mógłby pasować do domu (mały, parterowy), mianowicie…
1. Alarm bedzie oparty o Integra 128 WRL (wiem jest większy niż potrzeba

2. 3 PIRy
3. Kontaktrony
4. Czujka zalania wodą
5. Termometr
6. Czujak zbicia szkła (opcja)
7. Manipulator
8. Syrena wewnętrzna
9. Na schemacie nie umiesciłem czujek ABAX
10. System bedzie podzielony na 1 partycję i 2 strefy:
a. Dzień – załączone wszystkie czujki
b. Noc – tylko kontaktrony
11. Obsługa i sprawdzanie przez GSM
Pytania…
1. Jest sens zakładania do kontaktronów rezstorów parametrycznzch 2,2k? Co prawda są polecane, ale jeżeli nie jest to 2EOL, to nie widzę wiekszej różnicy do NC
2. Na każde okno będą założone 2 kontaktrony: jeden u dolu (aktywny cały czas), i drugi u góry (aktywny tylko w dzień) aby uchylić okno w nocy – nie będzie to przesada treści nad formą?
3. Jest sens zakładania MAGENTY, w obawie o fałszywe alarmy (na forum czytałem różne opinie)?
Proszę o każdą opinie, poprawkę, nowy pomysł…

Pozdrawiam