Laptop Toshiba Satellite L300-1A3 SN=X8712922Q (Vista Home Premium OEMAct na pokladzie)
==============================================
1. Z powodu: "przestał się uruchamiać" sięgnąłem po wykonane po zakupie dwie płyty recovery.
Start,F2,ustawienie boot z CD,start,F8,safe mode (UWAGA: bez tego myku z safemode laptop nie uruchamiał się!!),
EFEKT: firmowy ekran recovery z oknem cmd i procesem wczytywania 4 plików typu .swm,prosba o podlozenie drugiej plyty, doczytanie 2 plikow .swm (razem 6),komunikaty Unpack WINRE, unpack VistaOS, prosba o wyjęcie nośnika, zakończenie pracy.
2. W tym miejscu wykonałem sobie obraz dysku (3 partycje: WinRE, VistaOS, Data) na pendrive z pomocą CLONEZILLA spod UBCD. Na wszelki wypadek.
3. Teraz równie standardowe działanie: Start,F2,ustawienie boot z HD,start,F8,NAPRAW (pierwsza pozycja w menu F8),
EFEKT: ładowanie plików (albo i nie) poczym zwiecha.
Wyłączenie przyciskiem zasilania, F8, NAPRAW i to samo... tak dwa dni zabawy.
============================================
Widzę przed sobą 3 drogi, proszę o wskazówkę:
1. Kontynuować odzysk z RECOVERY przy czyjejś światłej pomocy.
2. Zaorać dysk i postawić Viste z systemu ściągniętego gdzieś z netu a potem uzgodnić z M$ telefonicznie licencję zczytaną z nalepki na Toshibie. UWAGA: już probowalem to zrobić - dotarłem do ŚCIANY: error 0x80070002: brak E:\sources\install.wim. Po tej nieudanej probie przywrociłem obraz dysku wykonany po RECOVERY.
3. Zwrocić się do Toshiby z reklamacjami dotyczącymi "zwiech" przy probach funkcji "Napraw". Czarno to widzę :- )
===========================================
Zawartość dysku - nieistotna. Właściwe sterowniki - dogram sobie.
Istotna jest jedynie legalność oprogramowania stąd próba odtworzenia RECOVERY.
Uprzejmie proszę o pomoc.
==============================================
1. Z powodu: "przestał się uruchamiać" sięgnąłem po wykonane po zakupie dwie płyty recovery.
Start,F2,ustawienie boot z CD,start,F8,safe mode (UWAGA: bez tego myku z safemode laptop nie uruchamiał się!!),
EFEKT: firmowy ekran recovery z oknem cmd i procesem wczytywania 4 plików typu .swm,prosba o podlozenie drugiej plyty, doczytanie 2 plikow .swm (razem 6),komunikaty Unpack WINRE, unpack VistaOS, prosba o wyjęcie nośnika, zakończenie pracy.
2. W tym miejscu wykonałem sobie obraz dysku (3 partycje: WinRE, VistaOS, Data) na pendrive z pomocą CLONEZILLA spod UBCD. Na wszelki wypadek.
3. Teraz równie standardowe działanie: Start,F2,ustawienie boot z HD,start,F8,NAPRAW (pierwsza pozycja w menu F8),
EFEKT: ładowanie plików (albo i nie) poczym zwiecha.
Wyłączenie przyciskiem zasilania, F8, NAPRAW i to samo... tak dwa dni zabawy.
============================================
Widzę przed sobą 3 drogi, proszę o wskazówkę:
1. Kontynuować odzysk z RECOVERY przy czyjejś światłej pomocy.
2. Zaorać dysk i postawić Viste z systemu ściągniętego gdzieś z netu a potem uzgodnić z M$ telefonicznie licencję zczytaną z nalepki na Toshibie. UWAGA: już probowalem to zrobić - dotarłem do ŚCIANY: error 0x80070002: brak E:\sources\install.wim. Po tej nieudanej probie przywrociłem obraz dysku wykonany po RECOVERY.
3. Zwrocić się do Toshiby z reklamacjami dotyczącymi "zwiech" przy probach funkcji "Napraw". Czarno to widzę :- )
===========================================
Zawartość dysku - nieistotna. Właściwe sterowniki - dogram sobie.
Istotna jest jedynie legalność oprogramowania stąd próba odtworzenia RECOVERY.
Uprzejmie proszę o pomoc.