Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

- ukręcone świece żarowe mondeo mk3 2.0 tdci

darek.b2000 12 Feb 2017 09:24 7005 10
    kkknc
    Level 43  
    Znajdujesz firmę w necie dzwonisz umawiasz się. Przyjeźdzają i wykręcają. Możesz też kupić zestaw do zwiercenia i bawić się sam.
    ftp.kowal
    Level 36  
    Nie wiem czy dobrze widzę, ale tam już chyba było coś kombinowane, przez co zwiększy się koszt usługi. Zestaw może kupić, tylko jak urwie gwintownik będzie jeszcze gorzej. Dla firmy zajmującej się tym to chwila roboty i jesteś lżejszy o kilka stówek.
    darek.b2000
    Level 8  
    Wiem o tym wszystkim ale zależy mi na tym żeby zrobić to samemu
    ftp.kowal
    Level 36  
    Wpisz w Google zestaw do wykręcania świec żarowych, będziesz miał do wyboru pełno różnych. Tylko nie zdziw się jak coś pójdzie nie tak i będziesz musiał wiertło, gwintownik lub trzpień z zestawu rozwiercać. Co prawda może się tak zdarzyć, że uszkodzisz gniazdo świecy, ale to w ekstremalnych przypadkach.
    andrzej20001
    Level 43  
    darek.b2000 wrote:
    Wiem o tym wszystkim ale zależy mi na tym żeby zrobić to samemu
    Sam to sobie możesz.....czasem
    bandi21
    Level 30  
    Skoro chcesz zrobić to sam to może też sam znajdź sposób jak to zrobić.
    Na youtube są filmy jak się to robi i jakich narzędzi należy użyć.Radzę weź do serca radę kolegi robokopa bo na pewno samemu taniej nie będzie.
    JaKotlinka
    Level 14  
    miałem taki problem z Zafirą 2,0. Głowica była zdejmowana.Samemu bez doświadczenia ciężko to zrobić. jak ktoś to wcześniej robił i można skorzystać z doświadczenia . Dochodzi zakup narzędzi i ryzyko. Łatwiej zdemontować głowicę i zlecić komuś kto się podejmie naprawy głowicy [mam na myśli usunięcie zerwanych świec]
    ftp.kowal
    Level 36  
    Bez sensu jest ściąganie głowicy i oddawanie jej komuś do "wyrwania" świec. Wyjdzie jeszcze drożej niż wyciągniecie ich na samochodzie. Do pierwszej świecy jaką wyciągałem wystarczyło mi tylko wiertło 9 mm i oczywiście dużo cierpliwości. teraz mam zestawy za ładnych parę zł a i tak niektóre świece sprawiają sporo trudności.
    JaKotlinka
    Level 14  
    a i tak niektóre świece sprawiają sporo trudności.
    Jak kolega z Mondeo tego nie robił i nie ma narzędzi do tego to lepiej oddać auto do mechanika i zlecić wymianę świec zerwanych