Witam. Nie podałeś rok produkcji tej Toyoty. To jest jak się nie mylę hybrydowy tyrystor do regulacji obrotów prędkości silnikiem dmuchawy. Ten regulator nie działa ci w ogóle? Bo tam masz diodę Zenera nie jest czasem uszkodzona ?zener.pdf Download (22.31 kB)
Koledzy przepraszam że odgrzewam "kotleta"...
problem dotyczy Corolli z 2010r ( E15) - dmuchawa działała bardzo kapryśnie ( stopniowo nawiew zanikał), myślałem że to wina regulatora ale po podmianie na sprawny z anglika nic sie nie poprawiło - tzn . na wtyczce zasilającej ww. regulator ( skrajne piny przewody prądowe) jest cały czas napięcie z akku - na cieńkim przewodzie sygnałowym ok. 0.2 - 0.3 V .
pytanie: czy winny będzie moduł "climatronika" sterujący regulatorem ? jak to sprawdzić?
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam
no ja podłączyłem cały wentylator ze sprawnym "regulatorem" silnika i dalej nic - nie wiem jak sprawdzic co jest spierniczone - a w ciemno całego panelu od klimy nie chcę na razie kupować
Koledzy czy ktoś wie jak sprawdzić ten regulator obrotów, rozumiem ze środkowy przewód to sygnal - predkosci obrotów, bo może regulator jest OK tylko walniety jest caly modul klimatronika - bo na ww. czerwonym sygnałowym przewodzie nic sie nie zmienia jak zmieniam ustawienia prędkości nawiewu na panelu. Pomocy