Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Privileg Silence 8450 - Suszarka włącza się ale nie suszy

becker71 12 Lut 2017 14:09 735 2
  • #1 12 Lut 2017 14:09
    becker71
    Poziom 8  

    Suszarka po włączeniu i wybraniu dowolnego programu, np. "do szafy" załącza program, wykonuje jeden obrót bębnem i zatrzymuje się. Zegar wciąż odlicza czas do końca suszenia i po około dwóch minutach ponownie wykonuje jeden obrót bębnem suszącym i ponownie zatrzymuje się i tak proces ten powtarza się i trwa to aż do momentu jak minie czas suszenia w tym przypadku 55 minut.

    Całą suszarkę gruntownie wyczyściłem pojemniki kondensacyjny, wszelkie czujniki temperatury itp. Suszarka na wyświetlaczu nie generuje żadnego komunikatu o błędzie, wypinałem i wpinałem czujnik temperatury (wtedy na wyświetlaczu pokazywał się błąd). Sprawdzałem sam czujnik omomierzem chłodząc go i podgrzewając, zmienia rezystancję w zależności od temperatury. Brak mi już pomysłów, załączam zdjęcie programatora, bo tylko ten element nie byłem w stanie sprawdzić.

    Programator wygląda wizualnie bez zarzutu, kondensatory nie są spuchnięte i nie widać nigdzie przegrzań czy upaleń.
    Privileg Silence 8450 - Suszarka włącza się ale nie suszy Privileg Silence 8450 - Suszarka włącza się ale nie suszy

    0 2
  • #2 21 Lut 2017 02:15
    thomas48
    Poziom 13  

    A grzałka sprawdzona czy tylko czujniki?

    0
  • #3 21 Lut 2017 16:44
    pawel_amatorek
    Poziom 13  

    Sprawdź porządnie wszystkie termiki powrotne i czy na grzałkę idzie napięcie.

    0