Witam,
Przymierzam się do montażu alarmu opartego na centrali Satel Versa plus (komunikacja bezprzewodowa jest wymagana ze względu na brak instalacji)
oto zestaw elementów, które wydaje mi się są mi potrzebne:
- Satel versa plus
- obudowa Opu-3p ( im mniejsza i bardziej estetyczna ktora pomiesci wszystkie te 'graty' tym lepsza) choc w wielu przypadkach 4p jest proponowane
- jakis aku 7.2 Ah i transformator pod to
1x Modul ABAX ACU-120 - chyba ta jest lepsza niz 270 prawda?
1x VERSA-LCDM-WR (+ jakies bryloki do odblokowan systemu )
1x Sygnalizator ASP 105R zewnetrzny bezprzewodowy
3x czujki ruchu ( i tu pytanie APD-100 czy APMD 150???)
5x czujki magnetyczne (podobnie co wybrac ? AMD-103 czy AMD -101 czy 100? ... rolet nie mam ... a moze AVD-100 ? co Koledzy sadzicie?)
1x czujka zbicia szyby AGD-100 ... ma to sens ... z praktycznego punktu widzenia sa one dobre?
Zrobiłem tez na planie mieszkania miejsca montażu ... co sadzicie? Największe zagrożenie to balkon... później drzwi wejściowe od strony 2 pokoi raczej nie spodziewam się prób włamań.
Kazde uwagi mile widziane i z góry za nie dziękuje
Przymierzam się do montażu alarmu opartego na centrali Satel Versa plus (komunikacja bezprzewodowa jest wymagana ze względu na brak instalacji)
oto zestaw elementów, które wydaje mi się są mi potrzebne:
- Satel versa plus
- obudowa Opu-3p ( im mniejsza i bardziej estetyczna ktora pomiesci wszystkie te 'graty' tym lepsza) choc w wielu przypadkach 4p jest proponowane
- jakis aku 7.2 Ah i transformator pod to
1x Modul ABAX ACU-120 - chyba ta jest lepsza niz 270 prawda?
1x VERSA-LCDM-WR (+ jakies bryloki do odblokowan systemu )
1x Sygnalizator ASP 105R zewnetrzny bezprzewodowy
3x czujki ruchu ( i tu pytanie APD-100 czy APMD 150???)
5x czujki magnetyczne (podobnie co wybrac ? AMD-103 czy AMD -101 czy 100? ... rolet nie mam ... a moze AVD-100 ? co Koledzy sadzicie?)
1x czujka zbicia szyby AGD-100 ... ma to sens ... z praktycznego punktu widzenia sa one dobre?
Zrobiłem tez na planie mieszkania miejsca montażu ... co sadzicie? Największe zagrożenie to balkon... później drzwi wejściowe od strony 2 pokoi raczej nie spodziewam się prób włamań.
Kazde uwagi mile widziane i z góry za nie dziękuje