Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaką nawigację dobrej jakości z aktualnymi mapami kupić? Budżet 600 zł.

Erka09 13 Feb 2017 15:27 1869 13
    Erka09
    Level 9  
    Witam. Szukam jakiejś dobrej jakościowo nawigacji. Zależy mi na tym żeby posiadała wgrane aktualne mapy. Zapowiadają mi się częste wyjazdy w różne miejsca w Polsce i przydałby się dobry sprzęt. Chcę przeznaczyć maksymalnie do 600zł. Znajdzie się w tej cenie coś fajnego?
    Erka09
    Level 9  
    Chyba ktos wstal lewa noga. Pytalem o dobra nawigacje wiec twój komentarz byl tutaj zbedny
    Erka09
    Level 9  
    wojtek1234321 wrote:
    Erka09 wrote:
    Chcę przeznaczyć maksymalnie do 600zł. Znajdzie się w tej cenie coś fajnego?

Za tą cenę to będziesz miał jakiegoś fajnego Tom-Toma, nawet z dożywotnią aktualizacją map.
    http://allegro.pl/listing?string=tomtom&bmatc...5-ele-1-5-1018&buyNew=1&price_to=600&order=pd

coś słyszałem o tych nawigacjach, popularne są, ale czy dobre? :) dziękuję za podesłanie linku

Dodano po 39 [sekundy]:

koala106 wrote:
    Mam do oddania za 400 Tomtom start 40

Dzięki za propozycje, ale szukam czegoś nieużywanego z gwarancją :)
    wojtek1234321
    Level 35  
    Erka09 wrote:
    popularne są, ale czy dobre?

Czy dobre? Napiszę tak - nie są złe. We wszystkich nawigacjach tego typu wszystko zależy od wydawcy map. Zależy od zawartej w mapach całej bazy danych, zawartych danych adresowych, zawartych punktach POI, i wielu różnych innych danych służących do nawigacji.
    Mapy TomToma są dosyć dokładne, są dość często aktualizowane. Program TomToma ma też dość dobry routing, czyli dość logiczne i "mądre" wyznaczanie, wyliczanie tras. Jedyny mankament to na TomTomach nie ma szans zainstalować innego programu nawigacyjnego (np. AutoMapa, iGo, itp. programów działających na Windows CE). Na TomTomie działa jedynie ich program i ich wersje map. Na prawie wszystkich innych nawigacjach z systemem Windows CE jest możliwość (czasami lepsza, czasami gorsza) instalacji innego programu nawigacyjnego.
    Erka09
    Level 9  
    wojtek1234321 wrote:
    Erka09 wrote:
    popularne są, ale czy dobre?

Czy dobre? Napiszę tak - nie są złe. We wszystkich nawigacjach tego typu wszystko zależy od wydawcy map. Zależy od zawartej w mapach całej bazy danych, zawartych danych adresowych, zawartych punktach POI, i wielu różnych innych danych służących do nawigacji.
    Mapy TomToma są dosyć dokładne, są dość często aktualizowane. Program TomToma ma też dość dobry routing, czyli dość logiczne i "mądre" wyznaczanie, wyliczanie tras. Jedyny mankament to na TomTomach nie ma szans zainstalować innego programu nawigacyjnego (np. AutoMapa, iGo, itp. programów działających na Windows CE). Na TomTomie działa jedynie ich program i ich wersje map. Na prawie wszystkich innych nawigacjach z systemem Windows CE jest możliwość (czasami lepsza, czasami gorsza) instalacji innego programu nawigacyjnego.

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Przemyślę sprawę :)

Dodano po 1 [minuty]:

fang13 wrote:
    Ja akurat mam tego Vordona https://vordon.pl/product-pol-512-NAWIGACJA-G...z-mozliwoscia-podlaczenia-kamery-cofania.html
    Dostałam w prezencie jakoś z pół roku temu i jak na razie problemów z nim nie było

Marka jest mi znana, bo mam od nich radio. Jak z obsługą? I ogólne działanie, nic się nie zacina? I czy posiada aktualne mapy?
    fang13
    Level 10  
    Mapy musisz aktualizować, ale to normalne ;) Tak, czy inaczej masz darmową dożywotnią aktualizację, więc problemu nie ma.
    Zacinać się nie zacina i nie ma problemów z zasięgiem. Nawet na największym wygwizdowie łapie.
    Erka09
    Level 9  
    fang13 wrote:
    Mapy musisz aktualizować, ale to normalne ;) Tak, czy inaczej masz darmową dożywotnią aktualizację, więc problemu nie ma.
    Zacinać się nie zacina i nie ma problemów z zasięgiem. Nawet na największym wygwizdowie łapie.

No to wiadomo, że trzeba :) Dzięki za odpowiedź :) Może jeszcze się ktoś wypowie i coś poradzi albo zaproponuje :D
    Wo.jtek
    Level 8  
    Korzystałem z nawigacji TomTom i byłem bardzo zadowolony. To ma być twoja pierwsza nawigacja, czy już z jakiejś kiedyś korzystałeś?
    Erka09
    Level 9  
    Wo.jtek wrote:
    korzystalem z nawigacji tomtom i bylem bardzo zadowolony a to ma byc twoja pierwsza nawigacja czy juz z jakiejs kiedys korzystales

Pierwsza, zazwyczaj używałem nawigacji z telefonu.