logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać pliki z uszkodzonego logicznie dysku WD Blue 1TB po przerwaniu Chkdsk?

lols11 15 Lut 2017 17:13 696 3
REKLAMA
  • #1 16281066
    lols11
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, ostatnio uszkodzeniu uległ system plików (NTFS) na moim głównym HDD WD Blue 1TB. Stało się to po tym jak windows podczas uruchamiania wykonywał Chkdsk (sam zainicjowałem) niestety zabrakło prądu. SMART dysku jak najbardziej ok. Nie posiada on żadnych badów. Wykonałem już kopię posektorową na nowy dysk Seagate 1TB a WD odłączyłem.
    (Oczywiście aktualnie operuję na Seagate)

WD jest normalnie wykrywany w BIOS i Windows'ie. Jedyna rzecz to spowalnianie komputera ale to ze względu na uszkodzenie logiczne.

Były 3 partycje: Systemowa 250GB, "Dane" 250GB i "Gry" 500GB (Nieistotna) + ta którą utworzył sobie windows

Manager dysków: Jak odzyskać pliki z uszkodzonego logicznie dysku WD Blue 1TB po przerwaniu Chkdsk?

DMDE: Jak odzyskać pliki z uszkodzonego logicznie dysku WD Blue 1TB po przerwaniu Chkdsk?

Dorzucam kopię sektorów.
    Proszę o pomoc w odzyskaniu plików. Pozdrawiam.
    Załączniki:
    • dev0_lba0_2049.bin (1 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16281272
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1130
    Wykonaj pełne skanowanie w DMDE, zapisz wyniki skanowania do pliku. Pokaż okno partycje po zakończeniu pełnego skanowania bez zamykania programu. Pokaż screen z wyników skanowania. Czy ten dysk nie był przypadkiem zaszyfrowany?
  • REKLAMA
  • #3 16281742
    lols11
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Tak, dysk był zaszyfrowany za pomocą VeraCrypt
    Po skanie:
    Jak odzyskać pliki z uszkodzonego logicznie dysku WD Blue 1TB po przerwaniu Chkdsk?

Nie jestem pewien czy o ten log chodzi. Czy istnieje jakakolwiek szansa na odzyskanie danych?
    Załączniki:
    • devscan.rar (4.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 16281814
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1130
    Bez wstępnego odszyfrowania nie. To dlatego losowe dane znajdują się w załączonych sektorach począwszy od sektora 2 i dlatego też DMDE widzi wszystkie partycje jako Ex.
REKLAMA