Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung S5 Neo G903F - Blokada konta google

erima_poland 17 Feb 2017 15:03 14694 6
    erima_poland
    Level 8  
    Witam. Kupiłem telefon używany, pełny komplet z kartonikiem, niestety bez dowodu zakupu, więc pomimo tego, że nr imei telefonu jest zgodny z tym na kartoniku, serwis raczej nie wchodzi w grę. Przy zakupie telefon sprawdziłem, oczywiście na karcie poprzedniego właściciela. Następnie wykonałem reset i oczywiście telefon zażądał zalogowania do poprzedniego konta google, a kontakt ze sprzedającym niemożliwy. Na początku próbowałem wgrywać rom jednoplikowy, potem czteroplikowy przez odina, nie pomogło. Próbowałem metody z host usb, telefon nie widzi pendrive. Kolejna metoda z SideSync i uruchomieniem przeglądarki również zawiodła. Udało mi się trafić na jakimś forum na skuteczną metodę uruchomienia przeglądarki. Zalogowałem się nawet na swoje konto google, na drugim telefonie otrzymałem prośbę autoryzacji nowego urządzenia, potwierdziłem, ale w dalszym ciągu nie rozwiązało to problemu. Próbowałem ściągnąć na telefon aplikację "samsung bypass google verify", niestety pliki nie chcą się zapisać na urządzeniu. Właśnie ściągam rom w wersji 5.1.1, czteroplikowy wraz z plikiem pit i będę wieczorem próbował to wszystko powtórzyć na starszej wersji systemu. Nie wiem co prawda czy jest sens, jak uważacie? Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, to czekam na sugestie.
    plustek
    Level 31  
    Dobry serwis ci to od ręki zrobi. Jak będziesz kombinował z softami to najwyżej uceglisz telefon, wtedy postawienie nie będzie tanie.
    erima_poland
    Level 8  
    Niestety serwisy raczej nie chcą się podejmować takich rzeczy, nawet te dobre.
    tino2003
    Admin of GSM Group
    erima_poland wrote:
    Niestety serwisy raczej nie chcą się podejmować takich rzeczy

Dlaczego niby nie chcą? Usuwanie powiązania konta z telefonem jest jak najbardziej legalne.
    erima_poland
    Level 8  
    Może nie wiedzą jak, nie wiem.
    AxelNext
    Level 38  
    Wejdź na YooTube i wpisz FRP unlock Samsung, jest masa filmików jak odłączyć konto Google od telefonu.
  • Helpful post
    erima_poland
    Level 8  
    Wgrałem Androida 5.1.1 czteroplikowego razem z plikiem pit. Podłączyłem pendrive przez host USB z samsung bypass google verify i w końcu się udało.