Dzień dobry, mam na imię Marcin i szukam pomocy na temat założenia własnej działalności gospodarczej o charakterze produkcyjno-handlowym, mianowicie z zakupionych podzespołów znanych marek chcę produkować lampę oświetleniową w dwóch wersjach mocowych. Podzespoły oczywiście mają wszystkie certyfikaty potrzebne i badania, co ja bym musiał mieć i jakie warunki spełnić aby taką rzecz w najbardziej legalny sposób wytwarzać i sprzedawać w polsce i UE. Moja firemka nie będzie jakaś duża gdyż jest to produkt do jeszcze wąskiego grona społeczeństwa co za tym idzie nie będę zarabiał zbyt wiele. Jak to wygląda od strony ZUS i Urzędu Skarbowego. Przepraszam jeśli piszę nie na temat mimo to z góry uprzejmie dziękuję i pozdrawiam. Marcin.
ps: czytałem wcześniejsze posty bodajże z 2008 roku, różne obostrzenia mogły ulec zmianie, a ja poza tym, że muszę założyć działalność gospodarczą nie wiem nic więcej.
Pozdrawiam.
ps: czytałem wcześniejsze posty bodajże z 2008 roku, różne obostrzenia mogły ulec zmianie, a ja poza tym, że muszę założyć działalność gospodarczą nie wiem nic więcej.
Pozdrawiam.