Mam pytanie dotyczące naziemnej telewizji cyfrowej i analogowej. Czy jeżeli zrezygnuje z kablówki to za darmo po nastrojeniu telewizora będę mógł odbierać zupełnie za darmo 23 kanały cyfrowe i 34 analogowe ?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereDetk wrote:Mam pytanie dotyczące naziemnej telewizji cyfrowej i analogowej
Detk wrote:U mnie i u wielu innych w warmińsko mazurskim wciąż stroi analogowe
Detk wrote:Czy jeżeli zrezygnuje z kablówki to za darmo po nastrojeniu telewizora będę mógł odbierać zupełnie za darmo 23 kanały cyfrowe i 34 analogowe ?
Detk wrote:z abonamentu jestem zwolniony
Detk wrote:Dlaczego tylko będę musiał skorzystać z anteny siatkowej/kierunkowej ? Myślałem że będę mógł nastroić telewizor bez anteny bo teraz też mi nastraja tv bez anteny i bez karty z kablówki.
Detk wrote:czy te darmowe 23 +4 kanały będą sie stroić w jakości cyfrowej ? w HD także np. TVP ?
_kli_ wrote:To że podłaczając odbiornik do kablówki stroi Ci kanały analogowe to nie jest dziwne. Natomiast kuriozalne jest stwierdzenieDetk wrote:wystawiając za okno antene dvb-t 360 stopni z filtrem LTE i nastroiło tylko 20 pare kanałów w analogowej
Detk wrote:...Dlaczego tylko będę musiał skorzystać z anteny siatkowej/kierunkowej ? Myślałem że będę mógł nastroić telewizor bez anteny bo teraz też mi nastraja tv bez anteny i bez karty z kablówki.
brofran wrote:Detk wrote:TAK MAM telewizje analogową zawsze jak stroje tv
Gdzie masz podpięty kabel TV analogowej do telewizora ( co pisze na gniazdku ? ) , a gdzie jest wpięty drugi koniec tego kabla ?
TELMOR_PL wrote:To jest dobre pytanie. Kolega chyba coś miesza, bo jeśli z kablówki ma jeszcze analog to jest do wytłumaczenia, ale z anteny zewnętrznej to raczej nie. Chyba, że .... kolega wystawia antenę na zewnątrz nie podłączając jej do TV a stroi z kablówki. Sądząc po poprzednim wpisie....Detk wrote:...Dlaczego tylko będę musiał skorzystać z anteny siatkowej/kierunkowej ? Myślałem że będę mógł nastroić telewizor bez anteny bo teraz też mi nastraja tv bez anteny i bez karty z kablówki.
jarekm27 wrote:Intrygujący temat.... Tak z czystej ciekawości panie (specjalnie z małej litery) detk, jak ty to robisz, to znaczy po czym odróżniasz kanały cyfrowe od analogowych, które odbiera twój telewizor ?
Quote:w ręku w domu z 17 kanałów analogowych ale bardzo dużo śnieżyło, nie da sie oglądać wyglądało to jak za starych lat, a gdy wystawiłem antene za okno to nastroiło mi 23 kanały analogowe.
mczapski wrote:A tutaj kolega przynajmiej w opisach myli rodzaj sygnału z dostawą usługi i stąd to zamieszanie. Widocznie sieć dostarcza taki rodzaj sygnału i niechętnie zdradzi tajemnice aby klient zbyt wiele nie wiedział. I nie jest tajemnicą, że sygnał z przewodu sieci kablowej odbiornik może odebrać bez jego włączenia do gniazda odbiornika. Antena także może przez sprzeżenie uzyskać sygnał z sieci. I wreszcie człowiek napisał, że musiał wykupić podstawowy pakiet z oferty. więc ma sygnał taki jaki oferuje dostawca. Gdzieś tam mowa o wyjęciu karty, ale skoro korzysta z pakiety podstawowego to karta do niczego nie jest potrzebna. W rezultacie zdaje się, ze nie korzysta z żadnej anteny.. Więc dajcie spokój niechże człowiek ochłonie.