Witam, od jakiegoś czasu chciałem kupić telefon, w końcu na olx znalazłem spoko ofertę z nowym galaxy s7 edge. Gość mi już go wysłał za pobraniem z możliwością sprawdzenia przed zapłatą. Teraz tak trochę poczytałem odnośnie doskonałych podróbek z Chin i się zastanawiam czy ten jest oryginalny. Niby wysłał za pobraniem, cena jest normalna (nie jakaś podejrzanie niska), podesłał mi fotę z EMEI -sprawdziłem na infolinii Samsunga i jest okey, bo tel jest zarejestrowany w Play (czyli tak jak gościu pisał), ma i wysłał mi fakturę zakupu. Generalnie wydaję się być dobrze. Myślicie, że to może być taka opcja, że gość podrobił fakturę i numer EMEI ? Np. sciągnął chiniola przekleił EMEI, wgrał też do softu i wql? Wątpliwości mnie naszły jak skonfrontowałem zdjęcie EMEI z tymi na innych aukcjach.
To jest ten co mi wysłał.
A to jest z jakiejś innej aukcji.
Przede wszystkim martwi mnie w tym co mi wysłał jakość tego wydruku , a po za tym ostatnie litery w drugim kodzie są jakieś większe, natomiast na drugim zdjęciu (przykładowym) nie ma czegoś takiego. W dodatku napis SAMSUNG na tyle telefonu jakiś taki tandenty (no chyba że nie wyraźne zdjęcie i temu). Może przesadzam, ale wole się upewnić niż wydać tyle kasy na podróbkę. Co sądzicie ? Poniżej pozostałe zdj. jakie mi podesłał.
To jest ten co mi wysłał.
A to jest z jakiejś innej aukcji.
Przede wszystkim martwi mnie w tym co mi wysłał jakość tego wydruku , a po za tym ostatnie litery w drugim kodzie są jakieś większe, natomiast na drugim zdjęciu (przykładowym) nie ma czegoś takiego. W dodatku napis SAMSUNG na tyle telefonu jakiś taki tandenty (no chyba że nie wyraźne zdjęcie i temu). Może przesadzam, ale wole się upewnić niż wydać tyle kasy na podróbkę. Co sądzicie ? Poniżej pozostałe zdj. jakie mi podesłał.