Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

VW Caddy 2002r - odpala gaśnie, brak komunikacji z ECU

01 Mar 2017 08:04 924 4
  • Poziom 27  
    Witam! Również mam problem w CADDY 2002r - odpala gaśnie, brak komunikacji z ECU. Linia K na ECU idzie przez immoboxa próbowałem też bezpośrednio się łączyć i też nie idzie. Problem jeszcze mam w tym, że jak podam pin i go przyjmie to kanał kodowania klucza i przyuczenia sterownika mam zablokowany ktoś ma doświadczenie czy trzeba czekać i czy jak nie ma komunikacji z ecu to immobox nie pociągnie nowych kluczy? W sensie nie odblokuje kanału 1 adaptacji?

    Pozdrawiam


    Moderowany przez CameR:

    Wydzielono z tematu: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2772080.html
    Reg. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

  • Poziom 35  
    Sprawdż połączenia linii K nad skrzynka bezpieczników
  • Poziom 27  
    Łączy się wszędzie (prócz silnika) już sprawdziłem wszystkie są wpięte od poduszek immo itp i wszędzie jest komunikacja na silnik idzie przez puche i jest ciągłość do sterownika (do pinu). Podłączałem tez bezpośrednio k do sterownika ale też nie czyta.
    Auto trafiło do mnie już po kimś i powiedzieli mi że chcą zrobić transponder (tak sobie sami wymyślili) więc od tego zacząłem wydłubałem stary i chciałem zakodować lecz też nie posżło. NA immo nie ma błędu o złym lub braku klucza. Pin zczytałem i jest ok i go przyjmuje, brak kanału adaptacji w blokach pomiarowych immo (1) pisze też o braku komunikacji z sterownikiem ale nie jako błąd lecz w 1.1 bloku pomiarowym.
    Jakoś nie walczyłem nigdy z tą puchą VALEO i sie zastanawiam o co chodzi ;) ale widzę że sa takie problemy opisane ale na mmfauto a to zamknięte forum widze tylko w google kawałem podglądu .
  • Pomocny post
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Pati napisał:
    Linia K na ECU idzie przez immoboxa próbowałem też bezpośrednio się łączyć i też nie idzie.
    Problem ze sterownikiem, podłącz na stole i zobacz czy poczyta, jak nie, w kosz, zamienny kupisz za grosze.
  • Poziom 27  
    Dokładnie koniec końców sterownik zielono biały w środku te typy kosztują nie mało bo 300 podobnie porośnięty do mojego i po 500 w firmie zajmującej sie ECU. Są też "podobne" za 70 i od takiego zaczne ciekawe czy hardwerowo będą takie same numer vaga taki sam (nie licząc litery) ale w boschu jest inaczej no ale zaryzykowałem i zamówiłem zobaczymy....