Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Kangoo 1.5 dCi 2003 r. - Nie działają tylko kierunkowskazy prawej strony

Wiktor 1994 02 Mar 2017 09:53 2520 6
    Wiktor 1994
    Level 9  
    Witam serdecznie,
    Mam problem ze swoim Kangoo z 2003 roku. Po przełączeniu manetki kierunkowskazów nie działają tylko te z prawej strony. Awaryjne i alarm świecą wszystkimi kierunkami z obu stron. Sprawdziłem i wymieniłem już bezpieczniki od kierunków, ale bez zmian. Spróbowałem też wyciągnąć manetkę przełączników kierunkowskazów, ale tam też nic nie budzi podejrzeń (wszystkie ruchome części działają). Gdzie szukać dalej problemu? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Wiktor 1994
    Level 9  
    Awaryjne jak wspomniałem działają poprawnie, światła są i dźwięk przerywacza również jest poprawny.
    kkknc
    Level 43  
    Wiktor 1994 wrote:
    . Spróbowałem też wyciągnąć manetkę przełączników kierunkowskazów, ale tam też nic nie budzi podejrzeń (wszystkie ruchome części działają).

Jak się bierzesz za mechanikę przy elektrycznym problemie. To nie widzę szans na powodzenie. Sprawdź miernikiem czy działa. Później UCH.
    Wiktor 1994
    Level 9  
    Po wypięciu kostki z przełącznika awaryjnych, kierunek lewy działa.
    Wiktor 1994
    Level 9  
    Problem rozwiązany. Wymieniłem przełącznik świateł i kierunkowskazów i wszystko działa.