Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen c3 1.4 benzyna. 2002 - Schemat klimatyzacji manualnej

Robminsk 02 Mar 2017 11:03 1800 6
    Robminsk
    Level 2  
    Dzień dobry. Poszukuję schematu klimatyzacji manualnej w celu jej montażu. Niestety posiadam Citroena bez klimy a szkoda mi go sprzedawać za bezcen. Potrzebuję jeszcze wykazu części, jakie muszę zakupić?
    Bardzo proszę o pomoc w tej materii.
  • Helpful post
    thomas48
    Level 18  
    Przerost formy nad treścią.
    Za dużo roboty, same części sporo wyjdą a gdzie tam robota. I jeszcze zostaje programowanie bsi i (lub) ecu.
    Napewno potrzebne są chłodnica klimy, sprężarka, skraplacz, przewody, czujniki, panel sterowania, chlodniczka w przy nagrzewnicy a moze nawet cały komplet.
    Lepiej sprzedać taniej a tą kasę zaoszczędzoną za montaż klimy i kupić z klimą i może trochę młodsze.😀
    Prościej jest założyć klime w mieszkaniu niż aucie.
    Robminsk
    Level 2  
    Powiem tylko że mam dostęp do (dawcy) układu klimy za ok 700 złotych nie wiem tylko ile może kosztować samo założenie u mechanika. A co do samochodu to szkoda sprzedawać za tak małe pieniądze gdzie jest on od początku w rodzinie i przynajmniej wiem czym jeżdżę.
  • Helpful post
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Robminsk wrote:
    Powiem tylko że mam dostęp do (dawcy) układu klimy za ok 700 złotych nie wiem tylko ile może kosztować samo założenie u mechanika

Jeśli ten sam silnik to ok.

Wiesz ze łapa na silnik inna, alternator, wentylatory i chłodnice , montaż ok 1200zł.
  • Helpful post
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    thomas48 wrote:
    Czyli wychodzi coś koło 2 tys
    wartość auta aż tyle nie wzrośnie!!!

Ale albo chcesz klimę albo nie . Portfelem się nie ochłodzisz latem.
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zamykam, z tytułu roszczeniowej postawy założyciela, który zakładał że z pomocą forum zrobi to za darmo.