Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

hyundai galloper 2000r 2,5td - nie odpala

wecia91 05 Mar 2017 12:29 5337 2
    wecia91
    Level 18  
    Witam kolegów. Auto jak w temacie, przyjechało na warsztat w celu wymiany głowicy. Po wymianie, już nie odpala. Sprawdzone, pompa wtryskowa nie podaje paliwa na wtryski, brak grzania świec, oraz ich kontrolki. Na pompie jest zawór immo, 3 przewody, na jednym jest 12V, po zapłonie. Nie wiem jak ma być na dwóch pozostałych? Myślę o rozbiciu zabezpieczenia zaworu i zastąpienie go zwykłym. Koledzy, proszę o sugestie a może ktoś posiada schematy tego gallopera, co steruje przekaźnikiem świec? Z góry dziękuję.
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Auto pochodne od pajero, sprawdź bezpieczniki przy akumulatorze. Wygląda na brak masy. Co do zaworu, po włączeniu zapłonu, ma być zasilanie, masa i sygnał kodowy. Pod obudową masz normalny zawór stop, pod który podłączasz zasilanie.
    wecia91
    Level 18  
    bezpieczniki sprawdzone masy także muszę dobrać się do zaworu start-stop na pompie zauważyłem także że nie załanczają się świece przekaźnik ok ale nie mogę namierzyć modułu co steruje przekaźnikiem może posiadacie schemat lub podpowiedź gdzie jest moduł