Mam problem z przepustowością sieci systemu kamer Hikvision. 8 kamer HD TVI i 16 kamer analogowych podpięto do jednego rejestratora DS-72016HQHI-F2 i 3 rejestratorów DS-72008HQHI-F2. Rejestratory podłączono do switcha gigabitowego TP-Linka. Do switcha podłączony jest komputer (i7, nvidia) z aplikacją iVMS4200. Komputer pracuje cały czas i jest dedykowany tylko do podglądu. Czyli istnieje wydzielona sieć tylko do systemu kamer. Problem polega na tym, że po kilku (kilkunastu) godzinach następuje "mulenie" podglądanych obrazów, czyli na większości kamer można zaobserwować duże opóźnienia i poklatkowość. Po resecie switcha wszystko wraca do normy i po pewnym czasie sytuacja się powtarza. Na wszystkich rejestratorach ustawiono:
- jakość obrazów - wysoka;
- prędkość bitowa - zmienna;
- ilość klatek - 12;
- maksymalna przepływność - 1024 kbps;
- rozdzielczość kamer HD TVI - 1080p;
Ustawienia te są identyczne dla strumieni: głównego i zdarzeń. Aplikacja iVMS4200 pokazuje kilkuprocentowe wykorzystanie sieci i znikome obciążenie CPU oraz małe wykorzystanie RAM.
Aktualizowałem firmware rejestratorów i kamer.
Zaczynam podejrzewać switcha (był wymieniany) lub jednego z rejestratorów.
Może jakieś inne pomysły?
- jakość obrazów - wysoka;
- prędkość bitowa - zmienna;
- ilość klatek - 12;
- maksymalna przepływność - 1024 kbps;
- rozdzielczość kamer HD TVI - 1080p;
Ustawienia te są identyczne dla strumieni: głównego i zdarzeń. Aplikacja iVMS4200 pokazuje kilkuprocentowe wykorzystanie sieci i znikome obciążenie CPU oraz małe wykorzystanie RAM.
Aktualizowałem firmware rejestratorów i kamer.
Zaczynam podejrzewać switcha (był wymieniany) lub jednego z rejestratorów.
Może jakieś inne pomysły?