Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Stihl MS 180 nie odpala - silnik jak jest zimny nie odpala, ciepły pali bez pro

polaris32 06 Mar 2017 13:45 9837 5
    polaris32
    Level 9  
    Witam. Kupiłem spalinowa piłę Stihl MS 180. Jak jest zimna, to ciężko odpala, ale wystarczy wykręcić świece i zalać ją paliwem, by odpaliła od kopa. Ewidentnie coś ze ssaniem. Po takim odpaleniu, już chodzi bez problemu i pali na "kopa".
    Potrafi ktoś podpowiedzieć, jak to naprawić?
    guciq
    Level 18  
    Ja oddaje takie tematy do serwisu i przeważnie płacę ok.30-60 zł.Rozbiorą ,wyczyszczą i ok.
    lisekey
    Level 15  
    Ściągnij filtr i skręć gaźnik bez niego, załącz ssanie i zobacz czy przepustnica się zamyka lub zapowietrza się zbiorniczek i na start nie dostaje paliwa. Jak pisałem w innych tematach że moja MS nie lubi jak jest benzyny pod korek bo wtedy też nie idzie odpalić.
    polaris32
    Level 9  
    guciq wrote:
    Ja oddaje takie tematy do serwisu i przeważnie płacę ok.30-60 zł.Rozbiorą ,wyczyszczą i ok.

Byłem w serwisie ale zauważyli ryskę na cylindrze i nic już nie zrobili tylko kobieta ,która mi ją wydawała powiedział żebym dawał bogatszą mieszankę to na pewno jeszcze długo polata.
    Wychodzi mi na to że na ssaniu nie ma wystarczającej ilości paliwa.
    Wie ktoś jak to wyregulować?
    wojtek1234321
    Level 35  
    polaris32 wrote:
    Witam. Kupiłem spalinowa piłę Stihl MS 180. Jak jest zimna, to ciężko odpala, ale wystarczy wykręcić świece i zalać ją paliwem, by odpaliła od kopa.

Moja Husqvarna miała podobnie, też problemy z odpalaniem "na zimno", niby problemy ze ssaniem. Okazało się ze winne były uszczelniacze na wale, były nieszczelne i piła miała problemy z zassaniem paliwa.
    lisekey
    Level 15  
    Ten gaźnik jest nie dostrajany, jedynie można sobie w niej ustawić obroty biegu jałowego, tak ja w poście wyżej może problem jest w nieszczelności i na zimnym silniku są takie efekty.