Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Mitronik
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

- Problem z Pass Through + Brak obrazu przy Online Music

boobber 06 Mar 2017 13:47 366 0
  • #1 06 Mar 2017 13:47
    boobber
    Poziom 4  

    Witam wszystkich,

    Jak włączam SAT przy wyłączonym Ampli to czasem mam obraz I dźwięk na TV a czasem niebieski ekran na TV. Przy niebieskim ekranie jeśli wyłączę SAT, włączę Ampli i włączę SAT ponownie niczego to nie zmienia. Ciągle mam niebieski ekran. Jako wyście z sytuacji musze albo przełączać na inne kanały i z powrotem na SAT kilka razy lub wejść na Online Music poszukać opcji obrazu, włączyć i wybrać CBL/SAT wtedy mam obraz. Jednak jeśli wyłączę ampli obraz znika i pojawia się niebieski ekran z migającym czarnym na przemian. A czasem działa wszystko OK do wyłączenia SAT.
    Dodatkowo kiedy przełączę na Online Radio nie widzę obrazu, czyli wyświetlanej stacji. Jak nacisnę Opcje lub Ustawienia wtedy obraz się pojawia.

    Pass Through włączony i ustawiony na CBL/SAT
    HDMI Conrol wyłączony w ampli, wyłączone na TV. (Jak miałem włączone na TV to był ten sam problem).
    Zmienialem kable i rozwiazywalo to problem przez chwile. Po pol dnia kiedy ponownie chciałem wlaczyc SAT znowu miałem niebieski ekran.

    Czy ktoś wie gdzie jest problem?

    Denon X-2300W = HDMI Out >>> TV (ARC) Sony Bravia
    HD Cable Receiver = HDMI >>> Ampli (CBL/SAT)
    Laptop = HDMI >>> Ampli (Media Player)

    Z gory dziekuje za pomoc.

    0 0
  • Mitronik