Witam wszystkich, mam problem z podświetleniem zegarów w aucie Seat Alhambra 1999rok 1.9 TDi. Po właczeniu świateł mijania powinny działać podświetlenie zegarów i podświetlenie wszystkich przycisków np.:przycisk od szyb. Podświetlenie klimatornika i te wszystkie przyciski normalnie działają lecz nie działa to podświetlenie. Wyjąłem i rozebrałem licznik, sprawdzałem żarówki to wszystkie sprawne, ale jak oglądałem tak ten licznik i oglądałem cała tą płytkę z elektroniką to zauważyłem że najprawdopodobniej jeden z tranzystrów się spalił a chodzi mi o ten: ST 9748 MALATSIA 3101FB02 lecz niestety nie ma żadnej noty katalogowej do tego tranzystora jeśli to tranzystor bo tak gdzie znalazłem na necie że to tranzystor.
lecz niestety nigdzie nie mogę znaleźć takie tranzystora, oprocz jednego z aliexpress i tam przy nim było też opisane T0-220F wiem że jest taki tranzystor i myślicie że można go zastąpić właśnie tym ?
Proszę o pomoc!

lecz niestety nigdzie nie mogę znaleźć takie tranzystora, oprocz jednego z aliexpress i tam przy nim było też opisane T0-220F wiem że jest taki tranzystor i myślicie że można go zastąpić właśnie tym ?
Proszę o pomoc!