Posiadam auto Daewoo Espero 1500cm3 z roku 1997. Auto jeździ na benzynie i LPG. Od kilku dni pojawił się taki problem że po odpaleniu silnika palą się cały czas boczne kierunkowskazy i silnik źle pracuje na benzynie, przy dodaniu gazu przerywa i nie chce wchodzić na obroty (gdy się uda zwiększyć obroty do 2000 to przełączy się na LPG) natomiast pracuje dobrze na LPG. Od chwili kiedy nastąpiła ta usterka to w momencie kiedy silnik nie pracuje ale jest włączony zapłon to źle zaczął działać centralny zamek i nie można opuścić szyb (przy próbie opuszczania szyb słychać jak stycznik się wyłącza). Natomiast po odpaleniu silnika ( w ogóle nic nie słychać) nie działa centralny zamek i nie działa otwieranie szyb palą się tylko boczne migacze (i to palą się tylko przy pracującym silniku). Przy próbie przyciskania na przyciski otwierania szyb silnik wyraźnie traci na obrotach a nawet potrafi zgasnąć. Co do części mechanicznej to początkowo podejrzewałem złą pracę pompy paliwa, pompa ta została wymieniona być może spróbuje wymienić tu jeszcze filtr paliwa może przy pracy na benzynie tutaj będzie problem. Natomiast co do części elektrycznej nie znam przyczyny. Sprawdzałem przekaźnik pompy paliwa podłączałem na krótko (bez przekaźnika) bez zmian. Jaki związek może mieć pracujący silnik (chociaż źle na benzynie ale pracuje) ze świecącymi się bocznymi migaczami i zupełnie nie działającym centralnym zamkiem ani też szybami (gdy się włączy kierunkowskazy to opisane migacze migają tak jak wszystkie). Jeżeli ktoś spotkał się z takim problemem to proszę o porady względnie jakieś sugestie. <lucjan51@o2.pl>