logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ZTE MF821 - Modem wyłącza się i przegrzewa po kilku minutach pracy

pawelciolek3 07 Mar 2017 20:42 789 0
REKLAMA
  • #1 16330065
    pawelciolek3
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    Witam ! Posiadam modem ZTE MF821 LTE i mam z nim problem. Otóż niezależnie gdzie podepnę modem (do routera, pod komputer) to gdy połączę się z siecią, internet jest na jakieś 5 minut może ponad i potem zaraz tak jakby modem sam z siebie wyłącza i włącza i co chwilę muszę od nowa połączyć się z siecią. Na jakiejkolwiek karcie SIM czy z Play czy Plusa dzieje się to samo. Zauważyłem też, że po podłączeniu gdziekolwiek modemu strasznie się zaczyna grzać i zaczyna być jak piec, gorący konkretnie. Gwarancji na niego nie mam, ponieważ w rozliczeniu dostałem od kumpla ten modem na zastępstwo starego lepszego (miałem przedtem z Plusa ZTE MF823) ale padł, tzw po podłączeniu czyta niby ten modem, ale ogólnie jakby całe w nim oprogramowanie padło. Więc tak, jakieś porady, sugestie dotyczące mojego problemu z modemem ? Teraz dodam, że po podłączeniu modemu, kilkakrotnie tak się dzieje, aż w końcu zacznie dokładnie modem działać i teraz już ponad 10 minut mam połączenie z siecią i mogę już tak normalnie korzystać z internetu. Proszę o pomoc, pozdrawiam!
  • REKLAMA
REKLAMA