logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niepewne działanie sieci radiowej z Neostradą i D-Link DWL-900AP+

waldekmik 22 Lip 2005 20:04 851 3
REKLAMA
  • #1 1674073
    waldekmik
    Poziom 13  
    do neostrady na modemieSpeed Touch 510 podłaczone są kompy w domu i wszystko działa do tego modemu wpiety jest Access point d-linka DWL-900AP+ idroga radiową dostarczam internet do sklepu w odległosci około 200 m tam są dwa kompy z kartami d-linka DWL-520+ anteny są zewnętrzne i wszystko to działało ale.... jak miałem sdi teraz po podłaczeniu neostrady jakoś to działa jak chce raz jest połączenie raz go niema to znaczy połączenie jest zawsze ale nie chcą się otwierać strony raz sie otwieraja raz nie . poziomy na wskażnikach wygladaja następujaco link quality prawie zawsze 100% signal strength jakieś 59% inna karta pokazuje troszkę więcej i jak jest np 59 albo 60% to wszystko działa ale jak spadnie do 58 juz nic nie mozna otworzyc strony nie działaja . Moze ktoś mi pomoże to jakoś poustawiać bo już wszystkiego próbowałem i nic nie wychodzi
  • REKLAMA
  • #2 1674173
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Jezli na sdi dzialalo a na neo nie dokonywales zadnych zmian co do radia to nie jest to problem radia, mniemam ze tem modem jest z wbudowanym routerem skoro masz tam podpiete 2 kompy i jeszcze ten AP, posprawdzaj jak ida pingi pomiedzy tymi stacjinarnymi kompami a tymi przez radio czy sa jakies przerwy, moze napisz cos wiecej o konfiguracji tej sieci o adresacji i o radiowce.
  • REKLAMA
  • #3 1674237
    waldekmik
    Poziom 13  
    jestem troszke zielony w tym temacie i niebardzo wiem jak sprawdzić pingi i jakie przerwy
  • #4 1674457
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Moze wiec masz kogos znajomego co sie orientuje , bo to sa naprawde podstawy, popros go i ci to sprawdzi, tak chyba najszybciej bedzie.
REKLAMA