Witam,
Jako, że postanowiłem po dłuższej przerwie w nauce wziąć się za coś pożytecznego i nauczyć się czegoś nowego, a dokładniej mówiąc za naukę programowania w C++, postanowiłem spróbować swoich sił w programowaniu właśnie w tym języku w środowisku Eclipse Neon 2. Jako, że są to moje pierwsze kroki w dziedzinie programowania, postanowiłem wziąć sobie na tapetę prosty program do migania diodą LED z książki autorstwa Pana Mirosława Kardasia Mikrokontrolery AVR. Język C- podstawy programowania. Sam program wygląda tak:
Jak widać jest to prościutki program dla ATmegi8A, który ma za zadanie jedynie migać cały czas diodą (wydaje mi się, ze taki program powinien być ok jak na początek przygody z mikrokotrolerami rodziny AVR). Problem jednak w tym, że gdy wpiszę ten wsad do program Eclipse NEON 2 i go skompiluję to od razu podczas kompilacji wywala mi rzecz jasna błędy. tutaj zamieszczam screen'a tego z czym się aktualnie mierzę:

I tutaj mam kilka pytań do bardziej doświadczonych i obeznanych kolegów z tym programem:
1. Czy gdzieś popełniłem błąd w składni pisząc ten program dla Atmegi8?
2. Jeśli popełniłem jakieś błędy pisząc program, to gdzie ich powinienem szukać i co zmienić jeśli już, tak by było potem już ok?
3. Jeśli nie popełniłem błędów, to czy to może być spowodowane samym środowiskiem, w którym programuję (ustawienia, brak odpowiednich plików, bibliotek i t.p.)?
4. Jeśli jest to spowodowane brakiem jakichś plików lub ustawieniami, to gdzie szukać tych plików lub dostępu do nich w tym środowisku programistycznym i co musiałbym ewentualnie zmienić, by ruszyć dalej z tematem?
5. Zakładając, że sam Eclipse Neon 2 posiada już edytor i kompilator wsadów (bo tak w końcu jest), to czy taki stan rzeczy może być spowodowany brakiem jakiegoś dodatkowego oprogramowania?