Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka Zanussi FL503CN - Nie świeci kontrolka i nie działa

stiff12 11 Mar 2017 15:25 1782 6
    stiff12
    Level 23  
    Pralka nie działa wcale, sprawdziłem wszystkie elementy pralki i sa sprawne. Napięcie do programatora dochodzi (sprawdzałem) silnik programatora nie działa, ale jak podam napięcie bezpośrednio to "cyka". Stawiam na uszkodzony programator krzywkowy, bo to on jest sercem pralki i styki na pewno są uszkodzone.(nadpalone).
    Ponieważ nigdy nie naprawiałem takiego programatora jest pytanie czy warto go rozebrać? Pewnie tak, ale raz rozebrany może nie dać się złożyć.
    Jak z kupnem takiego programatora?
    Czytałem gdzieś posta od moderatora "skryn", że to wyższa piłka.
    Anonymous
    Level 1  
    stiff12
    Level 23  
    Napięcie mierzyłem oczywiście miernikiem cyfrowym i wierz mi zrobiłem to dobrze. Lubię to co robię i uczyć się będe do końca żywota, ale nie lubię się poddawać. Może wiedzę moderatora podeślesz młodszemu? Programator nie wypuszcza napięcia więc obstawiam właśnie na styki robocze.
    Do utylizacji zawsze można oddać. Pomożesz czy zamkniesz post?
    Anonymous
    Level 1  
    stiff12
    Level 23  
    Ok lubię chrzan, więc dam znać jak go "rozbiorę". Spawarki sam robiłem od podstaw, nawijałem cewki i w gumowych rękawicach z wysokim napięciem sprawdzałem na przebicie i do krajów Unii jechały, więc do dzieła.
    P.S. Kiedyś jeden rozłożyłem i rzeczywiście "wyższa piłka"...
    Anonymous
    Level 1  
    stiff12
    Level 23  
    Stało się to czego nie lubię, właścicielka wynajmowanego mieszkania wymienia sprzęt na nowy.
    Pozdrawiam moda - do następnego posta.