Witam serdecznie, Kilka dni temu rozpadł mi się wirnik w rozruszniku, byłem zmuszony kupić nowy rozrusznik, wiec kupiłem identycznyi jak na zdjęciu.
Wszystko ładnie pięknie
ja do zamontowania i napotkałem nie oczekiwany problem, mianowicie rozrusznik się nie mieści z powodu zbyt długiego filtra oleju !!! zrezygnowany z tego powodu udałem się po poradę do mechanika i doradził mi żebym założył krótszy filtr.
W ciągniku był filtr typu PP49 o długości całkowitej 138mm, mechanik dał mi filtr PP463 o długości 120mm, przy czym zapewniał że nic złego się nie stanie, więc go zmieniłem (olej też) i rozrusznik się zmieścił
Moje pytanie jest takie czy można zamiast filtra PP49 zastosować PP463 ??? nie chcę przez głupotę zatrzeć silnika, wiadomo że mechanik co rusz to inny.

Wszystko ładnie pięknie

W ciągniku był filtr typu PP49 o długości całkowitej 138mm, mechanik dał mi filtr PP463 o długości 120mm, przy czym zapewniał że nic złego się nie stanie, więc go zmieniłem (olej też) i rozrusznik się zmieścił

Moje pytanie jest takie czy można zamiast filtra PP49 zastosować PP463 ??? nie chcę przez głupotę zatrzeć silnika, wiadomo że mechanik co rusz to inny.