Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiesta mk6 1.25 - uciekajacy gaz z parownika IG1 po regeneracji

akarol97 14 Mar 2017 22:18 2067 2
    akarol97
    Level 2  
    Witam!
    Jest to mój pierwszy post na forum proszę o wyrozumiałość.
    Jestem po regeneracji parownika firmy Landi Renzo IG1. W trakcie pracy auta na gazie przez dziurkę zaznaczona na zdjęciu ulatuje gaz. Po wyłączeniu silnika raz przestaje uciekać, a raz stojąc dwa metry od auta słychać jak jak syczy. Czy ktoś z forumowiczów wie dlaczego tak może się dziać? Czy może być to spowodowane tym iż mogłem się pomylić? i zamienić membrany miejscami?
    Podczas regeneracji parownika pod jedną z membran znalazłem taki bolec jak na zdjęciu. Nie wiem od czego on jest, a może się okazać, iż to on jest kluczem do rozwiązania zagadki.
    Z góry dzięki za wszelka pomoc.

Wybaczcie za zdjęcie z znakiem wodnym lepszego w googlach nie znalazłem.

Fiesta mk6 1.25 - uciekajacy gaz z parownika IG1 po regeneracji Fiesta mk6 1.25 - uciekajacy gaz z parownika IG1 po regeneracji
  • Helpful post
    ociz
    Moderator of Cars
    Oringa nie dałeś pod podkładkę na środku membrany albo sama membrana dziurawa. "Bolec" to pewnie tylko kołek ustalający pomiędzy korpusami, bo innego miejsca mu tam nie kojarzę.
    akarol97
    Level 2  
    Problem rozwiązany: kupiłem oryginalny zestaw naprawczy. Uszczelki w tym nieoryginalnym były wątpliwej jakości więc albo one albo tak jak pisałeś membrany były nieszczelne.
    Kołek ustalał jaka pokrywka z której strony parownika. Wrzucam zdjęcia gdzie powinien być ten kołek dla "potomnych"
    Dzięki za pomoc wątek do zamknięcia :) Fiesta mk6 1.25 - uciekajacy gaz z parownika IG1 po regeneracji Fiesta mk6 1.25 - uciekajacy gaz z parownika IG1 po regeneracji Fiesta mk6 1.25 - uciekajacy gaz z parownika IG1 po regeneracji