Witam,mam mały problem. Jakis czas temu zamontowałem do matiza 4 siłowniki i centralkę ale nie na pilota, w 2 przednich drzwiach siedzą siłowniki master, z tyłu slave. Po podłączeniu centrali bez pilota wszystko chodzi jak należny, sterowanie jest (masą). Od centralki zostały 2 piny, biały i brązowy do podłączenia sterowania zdalnego.Tu schemat
Zakupiłem sterownik z pilotem i chciałem go podłączyć do starej centralki ale jakoś mi nie wychodzi. Znalazłem 2 białe kable w nowej centralce które maja sterowanie minusem starej centralki, i podpiąłem je pod ta centralkę pod 2 przewody czyli brązowy i biały.Natomiast 2 żółte przewody w nowej centralce zmostkowałem i podpiąłem pod 12v, a 2 pomarańczowe zmostkowałem i podpiąłem pod masę. Przy próbie zamykania z pilota pali bezpiecznik w samochodzie od radia. Kostka nowej centralki niżej
Kierunki sa dobrze podłączone pod kabelki brązowe i migają przy próbie zamykania i otwierania, gdzie popełniłem błąd może na tym mostkowaniu? Czy nie powinienem zmostkowanych kabli żółtych podpiąć pod masę a pomarańczowe zostawić w spokoju bez jakiegokolwiek podpinania?

Zakupiłem sterownik z pilotem i chciałem go podłączyć do starej centralki ale jakoś mi nie wychodzi. Znalazłem 2 białe kable w nowej centralce które maja sterowanie minusem starej centralki, i podpiąłem je pod ta centralkę pod 2 przewody czyli brązowy i biały.Natomiast 2 żółte przewody w nowej centralce zmostkowałem i podpiąłem pod 12v, a 2 pomarańczowe zmostkowałem i podpiąłem pod masę. Przy próbie zamykania z pilota pali bezpiecznik w samochodzie od radia. Kostka nowej centralki niżej